VESELJE U DUBAIJU

Sjajni Ćorić preko trećeg tenisača svijeta do polufinala

26.02.2015 u 12:56

Bionic
Reading

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić stigao je do polufinala jakog turnira u Dubaiju, a do tog je uspjeha stigao pobijedivši trećeg tenisača svijeta Andyja Murrayja sa 6:1, 6:3. Bit će to drugo Ćorićevo polufinale na ATP Touru. Prvo je igrao prije četiri mjeseca u Baselu

Borna Ćorić na impresivan je način stigao do polufinala u Dubaiju. Hrvatski 18-godišnji tenisač za svega 79 minuta pobijedio je trećeg igrača sa svjetske rang-liste Andyja Murrayja, a konačnih 6:1, 6:3 potvrđuju dominaciju našeg tenisača.

Ćorić je u prvom setu tri puta oduzimao servis Škotu, dok je u drugom setu to uspio 'samo' jednom, a time da mu je na svakom servisu opasno prijetio. Škot je jedini put nešto ozbiljnije zaprijetio u devetom gemu, odnosno kada je Ćorić servirao za meč. Poveo je Škot tada sa 0:30, ali na tome je i stao.

Bio je to njihov drugi međusobni ogled, a prvog je devet godina stariji Murray dobio s uvjerljivih 3:0. No, bilo je to još 2013., na dvoboju Davis cupa između Hrvatske i Velike Britanije.

Ćorić će za prvo finale igrati protiv pobjednika iz dvoboja: Roger Federer - Richard Gasquet.

Inače, naš je tenisač na turi stigao kao 'lucky loser', sjajno iskoristivši odustajanje Nijemca Phlippa Kohlschreibera koji je zbog bolesti otkazao nastup na turniru.

Prethodno je Ćorić ispao u posljednjem kolu kvalifikacija, ali to ga nije pokolebalo.

U prvom je kolu svladao Tunižanina Maleka Jazirija sa 5:7, 6:3, 6:3, a u drugom, uz dosta sreće i Cipranina Marcosa Baghdatisa.