VAŽNI BODOVI

Sjajni Čilić nadigrao Karlovića; završnica u Londonu sve bliže!

02.11.2016 u 15:08

Bionic
Reading

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić je nakon slavlja u Baselu u istom izdanju nastavio i na ATP 1000 turniru u Parizu. Plasirao se u osminu finala pobjedom nad sunarodnjakom te suigračem iz Davis Cup reprezentacije Ivom Karlovićem sa 7:6 (7), 6:2

S pravom je Čilić strahovao prije meča protiv suigrača iz hrvatske reprezentacije s kojim je međusobni omjer do današnjeg meča bio 2:2.

Na putu prema ATP završnici u Londonu Čilić je meč protiv Karlovića bio iznimno važan, a tako ga je i odigrao od prvog poena. Posebno je sjajan Čilić bio u drugom setu u kojem 37-godišnji Karlović nije imao previše izgleda.

U prvom setu obojica su čvrsto držali servise, a Čilić u devetom gemu nije uspio na servis Karlovića iskoristiti dvije break lopte. Tada je proradio i servis Karlovića koji sa četiri asa odvodi set do tie-breaka u kojem je više koncentracije imao Čilić. Marin kod vodstva od 6:5 nije uspio iskoristiti svoj servis, ali mu je to uspjelo kod vodstva od 8-7 kada osvaja deveti poen s kojim za sat vremena igre osvaja prvi set.

U drugom setu Čilić već u petom gemu radi prvi break, a u sedmom po drugi put osvaja gem na Karlovićev servis nakon čega Međugorac sa lakoćom osvaja drugi set sa 6-2.

Čilića će u četvrtfinalu igrati protiv Belgijanca Davida Goffina.