DOBAR POČETAK U KINI

Sjajni Bosanac zabio naljepši gol tjedna

15.03.2013 u 18:43

Bionic
Reading

Bosansko-hercegovački 30-godišnji reprezentativac Zvjezdan Misimović pobjednik je izbora za gol tjedna na uglednom nogometnom portalu Goal.com

U prvom ligaškom nastupu za svoj novi klub, kineski Guizhou Moutai, Misimović je prošlog tjedna postigao krasan pogodak u susretu protiv momčadi Qingdao Jonoon. U 31. minuti je volejem s 20 metara neobranjivo pogodio u lijevi kut suparničkog vratara za vodstvo 1-0. Misimovićeva momčad na kraju je ipak izgubila 2-1.

Više od 89% čitatelja glasovalo je za taj pogodak kao za najbolji prošlog tjedna. Pogodak koji je Guilherme postigao u ogledu Corinthiansa i Ituana u prvenstvu Paulista na drugom je mjestu, ali s debelim zaostatkom za onim Misimovićevim (dobio je 4,41% glasova), kao i ostali golovi u izboru.

Zvjezdan Misimović je karijeru počeo u Bayernu, a nakon toga je igrao za Bochum, Nürnberg i Wolfsburg s kojim je 2009. bio njemački prvak. Nakon toga je igrao u Galatasarayu i Dinamu iz Moskve, a u siječnjzu ove godine priključio se momčadi Guizhou Moutai, s kojom je potpisao trogodišnji ugovor. Za reprezentaciju Bosne i Hercegovine odigrao je 72 utakmice i postigao 23 pogotka.