EMOCIJE NA VRHUNCU

Sjajni Australac oduševio cijeli svijet; scenarij za Hollywood

18.08.2015 u 09:15

Bionic
Reading

Kada je australski golfer Jason Day osvojio prestižni turnir US PGA Championship jedan od najsretnijih i najponosnijih bio je Colin Swatton

Jason Day u velikom je stilu slavio na prestižnom turniru u gradu Whistling Straits, a svi koji bolje poznaju ovog golfera znaju kako Colin Swatton nije samo njegov caddie (nosač) već puno više od toga. Na 18. rupi, kada je bilo jasno kako će Jason Day slaviti, Swatton mu je kazao: Volim te.

Emocije su obojici u tom trenutku, jer su znali što su sve zajedno prošli, bile na vrhuncu.

To najbolje opisuje odnos dva prijatelja koji su zajednički stigli do vrha. Njihova priča je za snimiti film i to ne bilo kakav nego holivudski blockbuster.

Swatton je kao drugi otac Jason Dayu nakon što mu je biološki otac umro od raka. Kada je 12-godišnji klinac počeo raditi velike probleme u školi 'uzeo' ga je pod svoje i brinuo se o njemu kao da mu je sin…

'Uz mene je od moje 12. godine. Odvukao me od klinaca koji su se samo željeli tući i napijati te odveo me u pravom smjeru. I stigao sam do velikog trofeja. On je meni cijeli svijet i voljet ću ga do smrti', presretan je nakon pobjede bio simpatični Day, 27-godišnji golfer o kojem će se još puno čuti.

US PGA Championship prvi mu je veliki turnir koji je osvojio u karijeri koju je među profesionalcima započeo 2006. godine.