VELIKI PROBOJ HAMILTONA

Sjajna utrka u Hockenheimu, Rosbergu domaća pobjeda!

20.07.2014 u 15:39

  • +7

Formula 1, Velika nagrada Njemačke

Izvor: tportal.hr / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Nico Rosberg stigao je do sedme pobjede u karijeri na Velikoj nagradi Njemačke, a na pobjedničkom postolju završili su još i Valtteri Bottas te Lewis Hamilton…

Njemačka utrka Formule 1 opravdala je očekivanja. Vidjeli smo pregršt žestokih duela na stazi, a na kraju su domaći navijači stigli na svoje, jer je do trijumfa došao Nico Rosberg koji je ovaj vikend vozio s kacigom u čast naslova Svjetskog prvaka njemačke nogometne reprezentacije.

Rosberg je vodio od prvog do posljednjeg kruga i nije imao nikakvih problema stići do cilja i upisati 25 bodova, ali iza njegovih leđa događalo se svašta. Lewis Hamilton startao je s 20. mjesta, uspio se sjajno probiti do samog vrha i malo je falilo da završi na drugom mjestom, no morao se zadovoljiti pobjedničkim postoljem, jer ga je Valtteri Bottas u Williamsu uspješno zadržao iza sebe.

Gledajte Formulu 1!

Sve slobodne treninge, kvalifikacije te sve nedjeljne utrke gledajte na MAXtv-ovom kanalu, MAX GP! Utrke možete gledati i putem MAXtv To Go i Pay-Per-Day usluge te na online servisu match.tportal.hr. MAX Auto Moto paket možete kupiti OVDJE.

Sebastian Vettel i Fernando Alonso odradili su još jedan međusobni epski dvoboj koji je ponovo pripao Nijemcu, ali vozač Ferrarija barem je za utjehu dobio žestoki duel protiv Daniel Ricciarda, koji mu je donio peto mjesto.

Bodove su još osvojili Hulkenberg, Button, Magnussen i Perez, a utrku je osim sjajnih duela obilježio i težak sudar na startu u kojem je loše prošao Felipe Massa, kojeg je Magnussen okrenuo na krov. Također će se pamtiti i bijeg Danila Kvjata iz zapaljenog Tora Rossa.

U ukupnom poretku sada Rosberg ima 14 bodova ispred Hamiltona, a prije velike ljetne pauze vozači će još odraditi utrku u Budimpešti sljedeći vikend.

Velika nagrada Njemačke, rezultati

1. Nico Rosberg (Mercedes)
2. Valtteri Bottas (Williams-Mercedes) +20.7 s
3. Lewis Hamilton (Mercedes) +22.5 s
4. Sebastian Vettel (Red Bull Racing-Renault) +44.0 s
5. Fernando Alonso (Ferrari) +52.4 s
6. Daniel Ricciardo (Red Bull Racing-Renault) +52.5 s
7. Nico Hülkenberg (Force India-Mercedes) +64.1 s
8. Jenson Button (McLaren-Mercedes) +84.7 s
9. Kevin Magnussen (McLaren-Mercedes) +1 krug
10. Sergio Perez (Force India-Mercedes) +1 krug

Redoslijed vozača

1. Rosberg 190
2. Hamilton 176
3. Ricciardo 106
4. Alonso 97
5. Bottas 91

Redoslijed konstruktora

1. Mercedes 366
2. Red Bull Racing 188
3. Williams 121
4. Ferrari 116
5. Force India 98