Kanadski Grand prix

Sjajan potez Tajlanđanina u Kanadi; pogledajte maestralno dvostruko preticanje!

10.06.2024 u 11:49

Bionic
Reading

Albon se vratio u F1 zamijenivši britanskog vozača Georgea Russella nakon što je Checo Perez u Red Bullu preuzeo ulogu sporednog vozača, a šteta je što Albon nije uspio završiti s bodovima i ostvariti simboličnu prednost u odnosu na čovjeka koji mu je 'smjestio otkaz'

Williamsov F1 tim je imao nekoliko godina za zaborav te su daleko od slavnih dana kada su ih predstavljali Nigel Mansell i Damon Hill. Međutim, na Velikoj nagradi Kanade ovog vikenda, Alex Albon izveo je pretjecanje koje može parirati legendarnim vozačima.

Albon je prišao šikani iza Daniela Ricciarda i Estebana Ocona, ali je uspio u jednom brzom manevru proći pored obojice. Tajlandski vozač je prošao Ricciarda s vanjske strane, a zatim se nekako probio do unutrašnje strane ispred Ocona. Činjenica da je uspio izvesti taj manevar bez kontakta s bilo kojim autom bila je prava čarolija.

'Kakav dramatičan prizor!', zadivljeno su komentirali komentatori, nazivajući to 'jednim od sjajnih poteza' utrke i sezone.

Obožavatelji na X-u također su hvalili Albona, a jedan obožavatelj je rekao: 'Jedan od najboljih poteza koje sam vidio u stvarno dugo vremena. Možda i jedan od najhrabrijih.'

Nažalost, Albonovo junaštvo nije nagrađeno bodovnim završetkom jer se sudario s Carlosom Sainzom u 54. krugu. Španjolac je izletio u šikanu nakon što je udario u sklizak rubnik, prije nego što se vratio nazad na putanju Williamsa. 'Kakva nesreća za Albona', rekli su komentatori.

Albon je u to vrijeme bio na 10. poziciji, u dobroj poziciji da završi u bodovima. S obzirom na to da Williams ima samo dva boda do sada ove sezone, ovo se činilo kao zlatna prilika da tim dobije malo vjetra u leđa u prvenstvu.