HRVATSKA UVJERLJIVA

Sjajan gol Kovačića i Mandžin prekid posta u Varaždinu!

07.06.2015 u 19:49

  • +4

Prijateljska utakmica: Hrvatska - Gibraltar

Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj

Bionic
Reading

Hrvatska nogometna reprezentacija stigla je do visoke 4:0 pobjede u prijateljskoj utakmici protiv Gibraltara, uvertiri u kvalifikacijski susret s Italijom sljedeći petak...

Kovačeva reprezentacija ozbiljno je odradila svoj posao ove nedjelje. Protiv jedne od najslabijih reprezentacija u Europi Hrvatska je dominirala od prve do posljednje minute te zasluženo pobijedila uz četiri različita strijelca.

Mrežu gostiju načeo je već u 7. minuti Anas Sharbini kojem nije bilo teško zabiti iz blizine nakon što ga je idealno poslužio Šime Vrsaljko.

Drugi pogodak bio je poseban deset minuta kasnije. Jedvaj je dugom loptom pronašao Kovačića koji je sjajno petom prebacio Pereza i udvostručio prednost hrvatske izabrane vrste.


U drugom dijelu viđena su još dva pogotka. Mario Mandžukić nije zabio pogodak još od 21. veljače i penala protiv Almerije, a isto je ponovio i protiv Gibraltara. Nakon dvojbenog povlačenja u skoku, Mandžo je izborio kazneni udarac u 53. minuti i sigurno ga realizirao.

Pobjedu je zaokružio još jedan napadač koji se muči u dresu svog kluba. Andrej Kramarić možda se nije naigrao u Leicesteru ove sezone, no u 77. minuti glavom je u svom stilu zabio za Hrvatsku, za konačnih 4:0.

Hrvatska je igrala bez ozlijeđenog Modrića i Rakitića koji je s Barcelonom dovršavao posao ovaj vikend u Ligi prvaka. Također nije bilo ni Srne ni Vide ni Olića, a protiv Italije u petak na Poljudu naši će ipak izvesti na teren znatno jači sastav.

Prijateljska utakmica

Hrvatska – Gibraltar 4:0 (Sharbini 7, Kovačić 17, Mandžukić 53)