super mario više nije super

Sjaj i glamur Marija Balotellija tamne iz dana u dan; u zimi su mu nudili Crvenu zvezdu, a sada je na pragu još skromnijeg kluba

04.08.2020 u 09:22

Bionic
Reading

Bivši talijanski nogometni reprezentativac, danas 29-godišnji Mario Balotelli, uskoro bi trebao dobiti slobodne papire i mogućnost odlaska iz Brescie, s kojom je ispao iz Serie A

Slovio je za jednog od najtalentiranijih talijanskih napadača, u seniorski je nogomet krenuo sa 17 godina u dresu milanskog Intera, ali karijera mu je otišla u krivom smjeru. Bez obzira što je igrao u velikim klubovima, poput Intera, Liverpoola, Milana, Manchester Cityja, Olympiquea iz Marseillea, jer svoj karakter nije znao obuzdati.

Pa sada, iako mu je tek 29 godina, njega se gleda kao 'potrošenog igrača'.

Pridodamo li tome da je u Bresciji otpisan još prije dva mjeseca zbog svađe s čelnicima kluba, jasno je zašto ga nitko više ne doživljava ozbiljno.

Inače, u prosincu prošle godine, srpski su mediji pisali kako bi ga Dejan Stanković mogao dovesti u Crvenu zvezdu.

'Mario je tužan jer se u Italiji ne može fokusirati samo na nogomet. U siječnju je slobodan igrač i može birati novi klub bez odštete', kazao je prije više od osam mjeseci vlasnik Brescie Massimo Cellino.

No, odradio je Balotelli ostatak sezone u Italiji, u 19 utakmica postigao tek pet golova, a sada talijanski mediji pišu da je na pragu transfera kojeg nitko nije mogao ni pomisliti.

Tuttosport je objavio kako Balotelli pregovara s rumunjskim Clujom i da su veliki izgledi da tamo nastavi svoju karijeru. Naravno, nije Cluj baš tako loša momčad, jer od sezone 2007/08 osvojili su pet naslova prvaka, a i ovosezonski im je već u džepu.

No, s obzirom na sav glamur koji je pratio Balotellija, ovo je ipak silazak za 'stepenicu niže' u njegovoj karijeri.