CENTIMETRI

Situacije za plač; pogledajte zašto je Dinamo izgubio milijune!

21.10.2015 u 19:19

Bionic
Reading

Dinamo je u utorak u trećem kolu Lige prvaka protiv Olympiacosa odigrao utakmicu koja je završila na način koji je nekako uobičajen kada je riječ o maksimirskoj momčadi. 'Modri' su igrali vrlo dobro, ali su izgubili

Poslije susreta trener Zoran Mamić je bjesnio na suca zbog dvije situacije u kojima su grčki nogometaši igrali rukom u kaznenom prostoru, ali on nije pokazao na bijelu točku.

Prva se dogodila u 77. kod 0-0, a druga u sudačkoj nadoknadi, kada je Dinamo gubio 0-1. No za izgubljenu utakmicu dio krivice snose i sami igrači koji su prije pogotka Grka imali dvije fenomenalne situacije za gol kojima je Dinamo mogao doći do prednosti.

Prva je bila u 52. minuti, kada je usamljeni Antolić na lijevoj strani iz blizine pogodio lijevu vratnicu (na sažetku se može vidjeti na 4:51), a druga u 77., kada je Rog opalio sa 7-8 metara i uzdrmao desnu vratnicu (6:35 na videu). Lopta je na svojem putu udarila grčkog braniča u ruku, a to je i prva situacija koja je izazvala ljutnju na suca.

I tako si je Dinamo pokvario izglede za plasman u osminu finala Lige prvaka ili da se barem približi trećoj poziciji skupine koja bi jamčila daljnji nastup u Europskoj ligi, a time i toliko željeno proljeće koje se čeka od 1971.

Dodajmo i kako je izvršnog predsjednika Zdravka Mamića sigurno zaboljela financijska strana utakmice jer je Dinamo tako bio blizu pobjede koju bi UEFA nagradila s milijun i pol eura (11,4 milijuna kuna) odnosno boda koji bi donio pola milijuna eura. No centimetri i 'čovjek u crnom' u utorak navečer nisu bili na Dinamovoj strani.