DINAMO KRENUO S PRIPREMAMA

Šimunić predvodnik, Ibanez povratnik, Junior promatrač

12.06.2014 u 14:17

  • +6

Igrači GNK Dinamo odradili prvi trening

Izvor: Pixsell / Autor: Jurica Galoić

Bionic
Reading

Aktualni prvak MAXtv Prve lige, Dinamo, službeno je krenuo s pripremama za novu sezonu, a na prozivku je stiglo 19 igrača i tri vratara.

Nakon tri tjedna pauze igrači Dinama vratili su se na posao, na Maksimir i na teren. Prvi trening trajao je nešto više od sat vremena, a s obzirom na kratak period priprema niti prvi dan nije bio posebno lagan:

'Održali smo sastanak s igračima na kojima sam im rekao kako su pred nama izuzetno kratke pripreme jer nas tek mjesec dana dijeli od prve europske utakmice. Zbog toga ćemo imati dosta intenzivne treninge kako bismo se što bolje pripremili za ono što nas čeka', rekao je nakon treninga Zoran Mamić, a prenosi službena stranica kluba

Na prozivku su došli vratari Antonijo Ježina,Kristijan Jajalo, Marko Mikulić te sljedeći igrači: Josip Šimunić, Jozo Šimunović, Ivo Pinto, Arijan Ademi, Domagoj Antolić, Paulo Machado, Domagoj Pavičić, Josip Pivarić, Jerko Leko, Luka Capan, Luis Ibanez, Leonardo Sigali, Dejan Radonjić, Marko Pjaca, Armin Hodžić, Jakov Biljan, Jeremy Taravel, Said Husejinović i Junior Fernandes

Dok su 16 igrača i tri vratara bili na terenu Taravel i Husejinović su naporno radili u dvorani, a Fernandes je gledao suigrače - s klupe za pričuvne igrače. Zbog ozljede nije bilo Lee Addyja koji se odlično oporavlja dok će Zvonko Pamić i Ruben Lima promijeniti sredine:

'Zvonko je na rehabilitaciji u Puli i odlučili smo ga ostaviti tamo na posudbi kako bi igrao i što kvalitetnije se oporavio od teške ozljede. Što se tiče Rubena, njemu ćemo pokušati pronaći novi klub', kaže trener pa nastavlja o Luisu Ibanezu koji se s posudbe vraća u Dinamo: 'On ima ugovor još godinu dana i bit će dio kadra. Naravno, na njemu je nametnuti se i uvjeriti nas da treba biti u prvih 11, 18 ili na tribini; to ovisi isključivo o njemu'.

Igrači su tijekom odmora radili po dobivenim programima i već na početak priprema došli spremni:

'Testovi su pokazali kako su igrači u jako dobrom stanju i imamo tek minimalna iskakanja u težini kod par igrača; ništa alarmantno niti loše tako da smo zadovoljni', zaključio je trener.

Na okupljanje nisu došli sjajni mladići Ivan Fiolić, Bojan Knežević, Petar Mamić i Ante Ćorić koji su prije nekoliko dana osvojili turnir Mladen Ramljak te su dobili slobodno do 20. lipnja. Nešto prije, 16., će se suigračima priključiti najbolji strijelac modrih Duje Čop koji je bio na pripremama reprezentacije, ali nije putovao u Brazil. Naravno, nema niti Marcela Brozovića i Hilala Soudanija koji su na Svjetskom prvenstvu.