teška pobjeda cibosa

Šibenik zamalo šokirao Cibonu, Cedevita lako dobila Split

07.05.2017 u 22:17

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone poveli su 1-0 u pobjedama u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske zahvaljujući 70:67 pobjedi na gostovanju protiv Šibenika u prvoj utakmici serije. Cedevita je u gostima svladala Split 97:78 i također povela u polufinalnoj seriji

U neizvjesnoj završnici Cibona je u posljednjoj minuti uspjela nadoknaditi zaostatak od 65:66 i stići do pobjede kojom je napravila veliki korak ka plasmanu u finale.

Ključnim se pokazao koš Luke Žorića 35 sekundi prije isteka vremena kojim je donio prednost zagrebačkom sastavu od 66:65. U sljedećem napadu Šibenčani nisu imali rješenje za agresivnu obranu Cibone pa je Teo Petani morao šutirati tricu s istekom napada iz loše pozicije i nije bio precizan.

Potom je Žorić pogodio oba slobodna bacanja za 68:65, a Šibenik je imao sedam sekundi za posljednji napad u kojemu je tricom mogao poravnati. No, Roko Badžim loše je izveo loptu iz auta, pa je ta prilika propala, Željko Šakić pogodio je dva slobodna bacanja za 70:65 da bi Ivan Siriščević sa zvukom sirene uspio tek smanjiti na konačnih 70:67.

Žorić s 22 i Šakić s 18 koševa predvodili su Cibonu, dok je Siriščević s 14 koševa bio najefikasniji u sastavu Šibenika.

Druga utakmica ovih suparnika igrat će se u srijedu u Zagrebu (19 sati), a plasman u finale izborit će sastav koji prvi ostvari dvije pobjede.

Košarkaši Cedevite također su poveli 1-0 u pobjedama u polufinalu doigravanja prvenstva Hrvatske zahvaljujući 97:78 pobjedi na gostovanju protiv Splita u prvoj utakmici serije.

Cedevita je utakmicu rezultatski riješila u završnici prvoga poluvremena kada je pobjegla na 17 koševa razlike (44:27), a u trećoj četvrtini se prednost branitelja naslova povećala i na najvećih 29 koševa (66:37). Do kraja utakmice domaći su uspjeli tek ublažiti poraz.

Filip Krušlin je s 21 košem predvodio Cedevitu, Marko Tomas i Džanan Musa dodali su po 16 koševa, dok su Goran Filipović sa 17 i Matej Kalajdžić sa 16 koševa bili najefikasniji kod Splita.

Druga utakmica igrat će se u Zagrebu u četvrtak (20 sati).