Inozemni ulagači

Šibenik uskoro dobiva bogatog novog vlasnika; na Šubićevac stižu totalno neočekivani investitori i stvaraju pravu nogometnu silu

28.08.2020 u 12:17

Bionic
Reading

Šibenik se vratio u HT Prvu ligu, a to je privuklo i investitore. U grad je stigla jedna ponuda iz Kolumbije, dok druga, iz Dubaija, tek treba stići

U utorak 25. kolovoza je istekao rok za natječaj za prodaju većinskog paketa dionica HNK Šibenika. Kako je većinski vlasnik grad Šibenik, na adresu gradske uprave stigla je samo jedna ponuda, ali uskoro bi trebala doći i druga. Ona koja je stigla dolazi iz Kolumbije.

'Stigla je ponuda grupe poslovnih ljudi iz Kolumbije koju su osobno donijeli ovlašteni zastupnici iz jednog odvjetničkog ureda grupacije Football smart international. Osnovat ćemo povjerenstvo i otvoriti ponudu najkasnije do idućeg utorka. Nakon toga slijedi prijedlog ugovora, a od investitora se očekuje dodatna dokumentacija i dokaz o jamstvu', rekao je za Sportske novosti dogradonačelnik Šibenika Paško Rakić pa dodao:

'U međuvremenu se javila još jedna korporacija iz Dubaija koja će poštom poslati svoju ponudu. Čekat ćemo do petka, ali to je sve neslužbeno.'

Šibenik će, ističu iz grada, biti prodan onome tko da najpovoljniju ponudu. Cijena kluba je 100.000 kuna, ali može se dogoditi i da netko ponudi više. Zainteresirani moraju priložiti bankovne garancije, i suglasnost povjerenstva u Ministarstvu turizma i športa, a kad se svi uvjeti ispune, gradsko vijeće odlučuje o tome kome će prodati klub.

Šibenik se od ove sezone vratio u HT Prvu ligu, a time je porastao i interes investitora. Za sada se čini da će on doći iz inozemstva, a hoće li Kolumbijci ili misteriozna korporacija iz Dubaija ispuniti sve uvjete, vidjet ćemo u idućih nekoliko dana. Obistini li se i jedna od ovih ponuda, Šibenik bi mogao postati prava nogometna velesila.

Pogledajte još jednom najbolje golove 2. kola HT Prve lige.

Sve utakmice Hrvatski Telekom Prve lige i pretkola Lige prvaka možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Ako već niste, sada je pravo vrijeme da odaberete MAXtv, zbog vrhunske slike u HD kvaliteti. Ponudu potražite na hrvatskitelekom.hr.