SUPERSPORT HNL

Šibenik nadigrao Slaven Belupo i pobjegao s dna; pogledajte sve golove

25.04.2023 u 20:01

Bionic
Reading

U prvom susretu 31. kola SuperSport HNL-a nogometaši Šibenika su pred svojim navijačima svladali Slaven Belupo 3:1 (2:0) čime su opet dno ljestvice prepustili Gorici

Junak šibenske pobjede, tek pete prvenstvene ove sezone, bio je Karlo Špeljak koji je krajem prvog poluvremena, u 41. i 45. minuti, postigao dva pogotka za 2:0 Šibenika. Špeljak je bio i asistent Harukiju Araiju koji je u 66. pogodio za 3:0, dok je počasni pogodak za goste dao Arb Manaj u 73. minuti.

Šibeniku je ova utakmica bila iznimno važna da zaustavi negativan niz zbog kojeg je ispustio veliku prednost u odnosu na Goricu i odmakne se, barem minimalno, od posljednjeg mjesta koje vodi u drugoligaško društvo.

Tako su se Šibenčani od starta postavili te su bili daleko bolja momčad na terenu. U 18. i 19. minuti dvije je odlične šanse za domaćina imao Dolček, ali nije pogodio cilj, s tim da je u prvom pokušaju pogodio suparnički okvir vrata.

Nedugo nakon toga opet se uzdrmao okvir vrata Slaven Belupa, u 25. minuti to je mjesto pogodio Špeljak. Potom je svaka momčad imala po jednu dobru situaciju, a Šibenik je gosta iz Koprivnice slomio s dva pogotka na kraju prvog poluvremena.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport

U oba slučaja su to bile vrlo lijepe akcije, u 41. i 45. minuti, oba puta je strijelac bio Špeljak, a posebno treba naglasiti drugi pogodak kada je Špeljak žestoko potegnuo i mrežu pogodio volej udarcem.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Slaven Belupo je angažiranje odigrao drugo poluvrijeme, no opet su Šibenčani prvi imali prave prilike. Japanac Arai je u 58. minuti pogodio gredu iz slobodnog udarca, a isti je igrač u 66. minuti, nakon asistencije Špeljaka, pogodio za 3:0 Šibenika čime se domaćinu širom otvorio put prema tri boda.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Do kraja su gosti postigli počasni pogodak, strijelac je bio Manaj u 73. minuti, nakon čega je domaćin mirno priveo ogled kraju. Uz utakmicu više Šibenik ima bod više od Gorice, dok je Slaven Belupo ostao na četvrtom mjestu i ima bod manje od trećeplasirane Rijeke.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

  • +11
Šibenik - Slaven Belupo, 31. kolo, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

U srijedu se igraju tri utakmice ovog kola, a sastaju se Osijek - Istra 1961 (15 sati), Dinamo - Varaždin (17.05 sati) i Gorica - Hajduk (19.10 sati). Kolo završava u četvrtak susretom Rijeke i Lokomotive (18 sati).

Više saznajte na SofaScore OVDJE.