osigurali se

Sezona nije završila, a četvorka Dinama produžila je ugovor; evo koje zvijezde se čekaju!

12.04.2023 u 14:40

Bionic
Reading

Iz hrvatskog nogometnog prvaka Dinama objavili su vijest kako su četvorica igrača, koji su vrlo važni za prvu momčad, potpisali nove ugovore. Čelnici Dinama tako su požurili u slaganju momčadi i prije nego je tekuća sezona završila

Kako je GNK Dinamo objavio na svojoj internetskoj stranici, četvorica iskusnih igrača, koji su itekako važni u klupskoj svakodnevici, potpisali su nove, višegodišnje ugovore s maksimirskim klubom. To su kako se doznaje stoper Dino Perić, golman Danijel Zagorac, vezist Josip Mišić i branič Stefan Ristovski.

Ta četvorka produžila je suradnju s Dinamom i prije nego je tekuća sezona gotova što dovoljno govori o ambicijama kluba.

>> Sve video sažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Iz Dinama podsjećaju kako je početkom veljače obilježen jubilej tj. Perićev 150. službeni nastup za Modre. Trenutačno se zaustavio na 158 utakmica za Dinamo, a novim ugovorom vidljiva je tendencija da brojka i osjetno naraste. Perić je u Dinamo stigao u rujnu 2016. te je jasno kako njegov ostanak sugerira da plava obrana ostaje na čvrstim temeljima.

Identičnu riznicu trofeja s plavima ima i golman Danijel Zagorac, koji je u Dinamu od proljeća 2017. kad je na polusezoni došao iz Lokomotive. Zagorac je maksimirski dokapetan, a taj detalj dovoljno govori o njegovu iskustvu, sigurnosti, liderskoj crti, psihološkom utjecaju na suigrače kojima značajno pomaže savjetima pružajući im punu podršku.

Josip Mišić došao je sredinom listopada 2020. godine, predstavio se čvrstim gardom, promovirao u stamenu branu, snažni prvi blok ispred zadnje linije i postao jedan od miljenika maksimirskih navijača. Iako je razgradnja suparničkih akcija njegov glavni opus, vidljivi su i filigranski potezi u ofenzivi, pravodobna proigravanja i posebice dalekometni udarci. Sjajnim je izvedbama u Dinamu došao na širi popis izbornika Zlatka Dalića uoči prošlogodišnjeg Svjetskog prvenstva.

Jesenas se prometnuo u jednoga od najboljih igrača u zahtjevnim europskim izazovima. S Dinamom je u obje dosadašnje sezone osvojio naslov prvaka, dohvatio i pokale pobjednika Kupa i Superkupa.

>> Hrvatski nogomet samo na MAXSport kanalima!

>> Nova sezona SuperSport Hrvatske nogometne lige i sav hrvatski nogomet gledaju se ekskluzivno na MAXSport 1 i MAXSport 2 kanalu na MAXtv-u. Više informacija OVDJE.

Značajan dio Mišićeva opisa svakako vrijedi i za Stefana Ristovskog. Sjajni makedonski branič također predstavlja armirani bedem u zadnjoj liniji, a furioznim prodorima po desnom boku i oštrim ubačajima često unosi 'nered' pred suparničkim vratima. Uostalom, samo je ovoga proljeća postigao čak četiri pogotka od kojih su tri izravno osigurali pobjedu.

No, isto tako treba reći kako u Dinamu još uvijek traju pregovori s nekim važnim igračima među kojima su najpozantiji golman Dominik Livaković, zatim napadač Bruno Petković te veznjak Martin Baturina te krilni napadač Dario Špikić.

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Croatel/MAX Sport
  • +32
Lokomotiva - Dinamo, 28. kolo SuperSport HNL-a, 2022/23. Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL