LALIGA

Sevilla nakon tri poraza ušla u dobru seriju; Barcelona remizirala s Mallorcom

26.09.2023 u 23:58

Bionic
Reading

U prvom dvoboju sedmog kola španjolske La Lige nogometaši Seville su ostvarili drugu pobjedu u sezoni, pred svojim navijačima pobijedili su Almeriju 5:1. Nešto kasnije, nogometaši Mallorce i Barcelone odigrali su 2:2

Utakmica Seville i Almerije je velikim dijelom odlučena u samom uvodu, golovima domaćeg sastava u sedmoj i osmoj minuti. Strijelci su bili Marokanac Youssef En-Nesyri i Belgijanac Dodi Lukebakio za 2:0. Nakon toga gostujuću mrežu još su pogađali Suso u 38., a potom i Lamela u 51. minuti.

Gosti su ipak stigli do počasnog pogotka pa je tako u 71. minuti s bijele točke pogodio Kolumbijac Luis Suarez, ali je sve okončano novim domaćim golom. U drugoj minuti sudačke nadoknade konačnih 5:1 je postavio Kike Salas.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić odgledao je ovaj susret s domaće klupe za pričuve.

Nogometaši Mallorce i Barcelone odigrali su 2:2, stime da se katalonska momčad dva puta vraćala iz zaostatka.

Mallorca je povela već u osmoj minuti, a veliku pogrešku vratara Barcelone Ter Stegena iskoristio je Muriqi za 1:0 domaćina. Gosti su izjednačili u 41. minuti kada je vrlo precizno, s 18 metara, potegnuo i pogodio Raphinha. Samo nekoliko minuta kasnije mogao je Brazilac dovesti Barcelonu u vodstvu, no njegova je šansa ostala propuštena, a Mallorca je brzo nakon toga opet povela. U trećoj minuti nadoknade prvog dijela Abdon Prats je zabio za 2:1.

Otvorena utakmica nastavljena je i u drugom poluvremenu, a novo rezultatsko priključenje Barcelona je ostvarila u 75. minuti nakon pogotka Fermina za 2:2.

Do kraja su obje momčadi imali prilike za treći pogodak i pobjedu, ali mreže su ostale mirne do posljednjeg sučevog zvižduka.

U srijedu se za bodove bore Athletic - Getafe, Villarreal - Girona, Real Madrid - Las Palmas, Cadiz - Rayo Vallecano i Valencia - Real Sociedad, dok će u četvrtak igrati Granada - Betis, Celta - Alaves i Osasuna - Atletico.

Standings provided by Sofascore