NEKAD VRLO TRAŽEN

Ševčenko odbio Barcelonu i 'crvene vragove'

19.10.2009 u 11:48

Bionic
Reading

Ukrajinski reprezentativac Andrij Ševčenko, u vrijeme kada je potpisivao ugovor s AC Milanom, bio je vrlo tražena roba. Tada su ga željeli i Barcelona i Manchester United

Andrij Ševčenko mogao je 1999. godine, kada je odlazio iz kijevskog Dinama, birati između tri europska velikana. No, umjesto Španjolaca i Engleza, Ševčenko je izabrao Talijane. Ukrajinac je u AC Milanu proveo sedam godina, potom je preselio u Chelsea, ali tamo se nije baš naigrao. Potom se na posudbu vratio u Milano, ali ni povratak na San Siro nije mu pomogao da se vrati u formu. Zato je otišao još jedan korak unazad te se vratio u matični kijevski Dinamo.

'Imao sam prigodu igrati za Barcelonu i Manchester United, tada sam bio star 22 godine, ali izabrao sam Milan. Bili smo vrlo  uspješni i osvojili praktično sve što je bilo moguće, pa i Ligu prvaka, i zato sam ponosan na svoju karijeru. Naravno, ništa nije vječno. Imam 33 godine, a igrat ću onoliko dugo koliko budem mogao. Želio bih u zadnjoj sezoni igrati na stadionu gdje sam započeo svoj nogometni put', aludirajući na San Siro zaključio je Ševčenko za Focus magazine.