poziv brazilcu

Ševčenko jedva dočekao; na Hrvatsku s velikim pojačanjem

30.09.2017 u 21:16

Bionic
Reading

Izbornik ukrajinske nogometne reprezentacije Andrij Ševčenko pozvao je veznjaka Marlosa za utakmice posljednja dva kola u skupini I kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. protiv Kosova i Hrvatske.

Marlos (29) je dobio ukrajinsko državljanstvo u petak, a samo dan potom Ševčenko ga je pozvao u reprezentaciju.

  • +16
Hrvatska - Ukrajina, kvalifikacije za SP 2018. Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Marlos je u Ukrajinu stigao 2012. godine kada je postao igrač Metalista iz Harkiva da bi 2014. prešao u Šahtar iz Donecka.

'Ovo je izuzetno emocionalan trenutak za mene. jako sam sretan što sam postao državljanin Ukrajine i što imam priliku igrati za reprezentaciju. Trebat će mi nešto vremena kako bih svladao jezik', kazao je Marlos.

Dva kola prije završetka kvalifikacija Hrvatska je na vrhu skupine I sa 16 bodova koliko ima i drugi Island, dok je Ukrajina četvrta sa 14 bodova koliko ima i treća Turska.

Hrvatska će 6. listopada u Rijeci ugostiti Finsku, dok će Ukrajina istovremeno gostovati kod Kosova u Skadru. Tri dana potom slijedi odlučujuća utakmica u Kijevu.

U 9. kolu 6. listopada u ovoj skupini će još igrati Turska - Island u Eskisehiru, dok će 9. listopada Turska gostovati kod Finske u Turkuu, a Island će ugostiti Kosovo u Reykjaviku.

Izravni plasman na SP izborit će pobjednik skupine dok će drugoplasirana reprezentacija u dodatne kvalifikacije.