KRATKO I JASNO

Sergej Jakirović: Pošto je igrao za Hajduk možda ne smije reći da navija za Dinamo

14.02.2024 u 22:57

Bionic
Reading

Dinamov trener Sergej Jakirović smatra da hrvatski prvak može u četvrtak "ostvariti dobar rezultat" protiv španjolskog Betisa bude li igrao intenzivno i energično

"Budemo li iskoristili intenzitet i energiju, mislim da možemo ostvarit dobar rezultat", izjavio je Jakirović u srijedu na konferenciji za medije u Sevilli.

Betis, šestoplasiranu momčad španjolskog prvenstva, nazvao je "tehnički savršenim".

"Morat ćemo stoga biti fokusirani u obrani i smanjiti međuprostore iza leđa", izjavio je Jakirović. "Kada osvojimo loptu moramo biti maksimalno okomiti i brzi u završnici. Kada pak uspostavimo posjed trebamo biti hrabri", dodao je.

Dinamo i Betis će u četvrtak s početkom u 21 sat odigrati utakmicu europske Konferencijske lige. Uzvrat je tjedan dana kasnije u Zagrebu.

Za trećeplasiranu momčad hrvatskog prvenstva ogled u Sevilli će biti "veliki izazov", rekao je Jakirović.

Napomenuo je da još uvijek ima nedoumica oko sastava koji će istrčati na stadionu Benito Villamarin, nazvanom po nekadašnjem predsjedniku Betisa.

"Što se tiče Ristovskog i Ogiware, vidjet ćemo što će biti s njima. Baturina je isto upitan pred svaku utakmicu u zadnje vrijeme. On nam je iznimno bitan. Naravno da ima svojih oscilacija jer je mlad, ali mi se trudimo olakšati mu", izjavio je.

Rekao je da je Dinamo "imao najbolju volju" dovesti 34-godišnjeg hrvatskog stopera Dejana Lovrena iz francuskog Lyona.

"Najveći problem je njegov raskid ugovora s Lyonom. Nije se dogovorio", odgovorio je Jakirović. "Neki igrači su nam preskupi, a ove koje smo doveli su nam financijski isplativi. Naravno da bih ja kao trener volio još više kvalitetnih igrača koji bi pojačali momčad, ali jednostavno je tržište jako poskupilo, pogotovo u zimskom prijelaznom roku", napomenuo je.

Jakirović je pokazao razumijevanje za izjavu Roberta Jarnija, izbornika hrvatske U-17 reprezentacije i nekadašnjeg igrača Betisa, prema kojoj će navijati za španjolski klub.

"Robi je igrao ovdje, očito je srastao s klubom. Pošto je igrao za Hajduk možda ne smije reći da navija za Dinamo, ali ja uvijek navijam za hrvatske momčadi", rekao je Dinamov trener.

Jarni je upisao 113 nastupa za Betis od 1995. do 1998. godine, a u ponedjeljak je u jednom intervjuu rekao da će biti za Betis u ogledu s Dinamom.