veliko slavlje

Senzacionalna pobjeda Osijeka! Moćni PSV pao je usred Eindhovena

27.07.2017 u 21:19

Bionic
Reading

Nogometaši Osijeka u prvoj su utakmici 3. pretkola Europske lige pobijedili PSV u Eindhovenu. Nizozemski je velikan prije utakmice bio izraziti favorit, no Osijek je odigrao fenomenalnu utakmicu i zasluženo je slavio golom Borne Barišića iz penala

Sjajnu je utakmicu odigrao Osijek u Eindhovenu. Baš kako je trener Zoran Zekić i najavljivao - hrabro i borbeno! I isplatilo se! Slavonci su stigli do povijesne pobjede!

PSV je na svom terenu krenuo silovito, nizozemski velikan u prvih je 10 minuta bio dominantan, imao je posjed lopte, diktirao ritam, ali – bez ikakvog konkretnog učinka. Osijek je igrao pametno, mirno i organizirano u obrani, većinu napada uspjeli su prekinuti i prije nego što su igrači PSV-a stigli do opasne zone.

U prvih pola sata igre nije bilo konkretnijih prijetnji, ni od strane PSV-a, ni od Osijeka. Tu i tamo je sijevnuo pokoji udarac iz daljine poput onog Mudražijinog u 20. minuti, ali sve je to bilo neprecizno.

Domaćin je prijetio preko Van Ginkela, De Jonga i Bergwijna, a Hendrix je bio prava 'napast' na desnome boku. Nije ni Osijek ostajao dužan, čim je popustio početni pritisak PSV-a pokušavali su Grezda, Ejupi, Bočkaj. No, bilo je sve to neprecizno, pa se na odmor se otišlo remijem 0:0.

I u nastavku su obje strane krenule agresivno, u prvih su se desetak minuta na obje strane redale prilike, ali bez konkretne završnice. U 56. minuti nevjerojatna šansa za Osijek kada je branič Shwaab prekratko vraćao loptu svojem golmanu, a Grezda nije uspio provući loptu ispod Zoeta.

No, u istoj minuti Osječani dolaze do gola nakon što je Brenet u kaznenom prostoru srušio Mudržaiju, a kapetan Borna Barišić iz jedanaesterca lako zabio za senzacionalno vodstvo hrvatskog kluba.  

U 73. minuti sjajna intervencija golmana Malenice koji je obranio opasan udarac Bergwijna, a isti igrač je pogodio vratnicu u 78. minuti. U trećoj minuti nadoknade Ejupi je imao veliku priliku i za drugi gol, ali vratar Zoet maestralno brani njegov šut glavom. 

Velika, povijesna i više nego zaslužena pobjeda Osijeka!