DRAMA U MAKSIMIRU

Senzacija! 'Lokosi' uzeli bod, Dinamo zabio u sudačkoj nadoknadi

26.04.2014 u 17:01

  • +13

MAXtv 1. HNL, 33. kolo, NK Lokomotiva - GNK Dinamo

Izvor: Pixsell / Autor: Daniel Kasap

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici 33. kola MAXtv Prve lige u Maksimiru su Dinamo i Lokomotiva odigrali 1:1. Za 'domaćina' je zabio Marko Pjaca, a izjednačio je Alen Halilović

I to se dogodilo. Lokomotiva je napokon uzela bod Dinamu, a bila je blizu sva tri. Ivkovićeva družina je tako u 13. utakmici protiv hrvatskog prvaka po prvi puta ostala neporažena.

'Sudac nije došao na utakmicu. Nije nam svirao četiri penala, a to je ukupno sedam-osam u zadnje tri utakmice. Do sada sam šutio, ali... Moram se ispričati za svoju reakciju i znam da ću biti kažnjen zbog ove izjave,' rekao je trener Dinama Zoran Mamić.

Obje momčadi su krenule otvoreno, pucalo se iz svih pozicija, ali nišanske sprave nogometaša zagrebačkih klubova nisu bile namještene.

U desetoj minuti dogodila se sporna situacija. Ćorić je iz blizine pogodio Čalušićevu ruku koja nije bila uz tijelo, ali sudac Burilo, koji je bio u blizini, nije svirao jedanaesterac za 'modre'.

Uskoro je hrvatski prvak preuzeo terensku inicijativu, ali ta njegova dominacija u posjedu lopte nije se vidjela na rezultatu.

U 38. minuti stigao je šok za Mamićevu družinu. Begonja, koji je nekoliko minuta ranije ušao u igru umjesto Mišića, gurnuo je u for do tada najopasnijeg 'lokosa' Pjacu, koji je pretrčao Rubena Limu i mirno svladao Ježinu za 1:0.

Lokomotiva: Zelenika - Gorupec, Prenga, Ćalušić, Bartolec - Chago, Šovšiić, Trebotić (od 90. Mrzljak) - Mišić (od 29. Begonja), Pjaca, Šitum (od 71. Budimir)
Dinamo: Ježina - Pinto, Šimunović (od 30. Capan), Šimunić, Lima (0d 61. Pivarić) - Leko, Brozović, Antolić - Halilović, Ćorić (od 46. Husejinović), Soudani

Dinamo je nakon primljenog pogotka pritisnuo, želio je do odmora izjednačiti, ali zadnja linija momčadi s Kajzerice otklonila je dosta sigurno sve moguće opasnosti.

Vatreno je počeo nastavak. Halilović je ubacio, Husejinović odlično pucao glavom, a Zelenika fenomenalnom intervencijom obranio. Minutu kasnije uzvratili su 'lokosi', Pjaca je ostavio loptu za Begonju koji je pucao s ruba kaznenog prostora, ali par centimetara od desne vratnice.

Poslije smo gledali opsadu vrata Zelenike koji je postao prvi čovjek utakmice, jer je zaustavljao brojne udarce Dinamovih igrača, a posebno se istaknuo u 69. kada je u situaciji 'jedan na jedan' bio uspješniji od Antolića.

Dinamo je tražio penal i u 73. minuti. Opet je lopta pogodila u ruku braniča Lokomotive, ali je sudac procijenio kako to nije bila situacija za najstrožu kaznu.

'Modri' su nastavili s pritiskom, 'domaćin' se u pojedinim trenucima panično branio, a Zelenika je upisao novu čudesnu obranu u 89. kada je zaustavio Soudanijev udarac s dva metra. Ipak, 'Lokosi' su ostali bez pobjede.

Dinamo je spasio bod u sudačkoj nadoknadi. Nakon kornera je lopta stigla do Halilovića koji je precizno pogodio donji desni kut Zelenikih vratiju za 1:1.