BILA JE BLIZU

Šef Mercedesa: Žao mi je što moja žena neće voziti F1!

19.01.2016 u 12:40

Bionic
Reading

Toto Wolff je uvjeren kako bi njegova supruga Susie bila dovoljno dobra za volanom da je dobila priliku voziti u nekoj od momčadi Formule 1

Podsjetimo, Susie Wolff dugo je sanjala o ulasku u elitno automobilističko natjecanje kao šesta žena kojoj bi to uspjelo i nastupila je na četiri slobodna treninga za Williams, no pravu priliku nikad nije dobila.

S obzirom da nova pravila licenciranja F1 vozača kažu da su potrebni značajni uspjesi u nižim automobilističkim kategorijama koje 33-godišnja Britanka nema, odlučila je odustati od svoje karijere.

'Žao mi je što nikad nije dobila priliku, jer sam uvjeren da bi bila dovoljno dobra za utrkivanje u nekom od bolida momčadi srednje snage,' izjavio je pak njezin suprug Totto Wolf, inače ravnatelj Mercedesa koji posljednjih godina vlada Formulom 1.

'Bilo bi to dobro za Formulu 1, imati vozačicu, jer mediji koji inače ignoriraju sport postali bi zainteresirani. To je propuštena prilika,' dodao je Wolf i potvrdio da Susie nije u depresiji, već se pomirila s takvim razvojem događaja i pokreće program razvoja mladih vozačica koji bi im mogao olakšati put do Formule 1...