JEDVA ČEKAJU HONDU

Šef McLarena: Bolid je prespor, svi smo razočarani

24.05.2013 u 20:34

Bionic
Reading

U McLaren Mercedesu su, najjednostavnije rečeno - razočarani. A obznanio je to i Martin Whitmarsh, šef momčadi

Prvi čovjek momčadi McLaren Mercedesa, Martin Whitmarsh, rekao je da je momčad previše ambiciozno ušla u ovu sezonu, a razlog optimizmu bile su pobjede s kraja prošle, što je svakako razlog da i vozači Jenson Button i Sergio Perez budu razočarani.

Bolid MP4-28 ove sezone nije ispunio očekivanja, bio je prespor, a odnos Buttona i Pereza nije dao rezultata. McLaren ove sezone nije imao ni jednog vozača na pobjedničkom postolju, najbolja startna pozicija bila je sedma, a najbolji rezultat u dosadašnjih pet utrka bilo je peto mjesto Button u utrci za VN Kine.

'Ne tako davno imali smo najbrži bolid, a sada to nemamo. 'Od vrha do dna' brzo se stiže u ovom poslu. Teško je i, vjerujte mi, i mi smo jako ljuti zbog toga', rekao je Whitmarsh.

McLaren je prošle sezone u poretku konstruktora završio na trećem mjestu, a ove zauzima šesto sa 102 boda zaostatka za vodećim Red Bullom.

Na Velikoj nagradi Španjolske u Barceloni, McLaren je pokušao unaprijediti bolid, ali u tome nije uspio. Button je na stazi Catalunia završio na osmom, a Perez na devetom mjestu.

'Ako pogledamo unazad, bili smo previše ambiciozni prošle godine. Imali smo izuzetno konkurentan bolid, ali smo odlučili napraviti velike promjene kako bismo bili još bolji. Trebali smo razvijati ono što smo već imali, a ne raditi novo, ali mi to nismo napravili i sada plaćamo te greške', rekao je Whitmarsh.

Šef McLarena rekao je da se raduje suradnji s Hondom od 2015. godine.

'Uvjeren sam da će naša suradnja potrajati na duge staze. Imamo dobar budžet i imamo sjajnog novog partnera. Cilj nam je jasan. Želimo konstantno pobjeđivati', poručio je Whitmarsh.