MRZI 'GLUMCE'

Seedorf: Igrači Intera i Juvea su slabići

22.12.2009 u 17:08

Bionic
Reading

Veznjak Milana Clarence Seedorf okomio se na igrače Juventusa i Intera rekavši da simuliraju ozljede te ih je nazvao slabićima

Nizozemac Clarence Seedorf koji od 2002. nosi dres 'rossonera' priznao je stranim medijima kako najviše u nogometu mrzi 'varalice', odnosno one koji glume ozljede.

'Simuliranje nije isto u svim zemljama. U Engleskoj ga je manje. Trebalo bi uzeti neka pravila iz ragbija. Ako netko leži na zemlji, neka ga doktor iznese van, a neka njegova momčad neko vrijeme igra s desetoricom na terenu. Nikome tada ne bi palo na pamet da oslabi momčad', rekao je Seedorf te nastavio:

'Sudac može pogriješiti, ali kamere sve to snime. Na kraju se igraču koji je simulirao nikada ništa ne dogodi. Ako je nogometaš dobar 'glumac' te izabere pravi trenutak, može svojoj ekipi donijeti prednost.'

Iskusni veznjak koji je Ligu prvaka osvajao s Ajaxom, Realom i Milanom posebno se okomio na konkurente iz Serie A – Inter i Juventus.

'U posljednjoj utakmici između Intera i Juventusa bio sam razočaran. Dvojica suparničkih igrača ležala su i držala se za rukama za lice iako se dobro vidjelo da su primila udarac negdje drugdje. Time pokazujete nepoštovanje prema igri i da ste slabić', završio je Seedorf koji je priznao da je iziritiran ako nešto slično izvodi i njegov suigrač.