teška kazna

Sedam dana neizvjesnosti za Ronalda i Juventus; UEFA ovakve ispade neće oprostiti

20.09.2018 u 18:35

Bionic
Reading

Cristiano Ronaldo zaradio je crveni karton na utakmici Lige prvaka s Valencijom, a Disciplinska komisija Uefe svoju će odluku o kazni objaviti za tjedan dana, 27. rujna. No, Ronaldovim i Juventusovim mukama tu nije kraj, sprema se možda još i teža kazna...

Cristiano Ronaldo je svoj prvi crveni karton u Ligi prvaka dobio jer je braniča Valencije Jeisona Murilla povukao za kosu nakon jednog duela... Portugalac je teren napustio u suzama, sigurno je kako će propustiti utakmicu 2. kola Lige prvaka koju Juve igra na svom terenu protiv Young Boysa (2. listopada), no prijeti mu i teža kazna.

UEFA je objavila kako će Disciplinska komisija svoj sud objaviti za tjedan dana, 27. rujna, a do tada će Ronaldo i Juve živjeti u neizvjesnosti. Svi se u Torinu ipak nadaju kako će dobiti samo jednu utakmicu suspenzije jer Juve već 23. listopada igra protiv Manchester Uniteda, Ronaldo živi za povratak na Old Trafford i zabrana nastupa na toj utakmici teško bi ga pogodila.

No, kako god bilo, čini se da je ovo samo mali problem u odnosu na ono što se već neko vrijeme 'kuha'. Naime, UEFA provodi istragu vezanu uz Juventusove transfere ovog ljeta. 'Stara dama' je na pojačanja potrošila 245 milijuna eura i čini se kako se klub ogriješio o financijski fair-play! A kazna za to bi mogla biti - drastična!

  • +6
Cristiano Ronaldo Izvor: Pixsell / Autor: firo Sportphoto/DPA/PIXSELL

Samo za kupovinu Ronalda potrošeno je 110 milijuna eura, a u Torino su uz njega stigli i Douglas Costa, Joao Cancelo te povratnik Leonardo Bonucci. Uefini će inspektori tako 'pročešljati' poslovanje kluba kako bi utvrdio jesu li svi ovoljetni transferi odrađeni tako da se poštivao financijski fair-play.

Juventus nema previše prostora za 'muljanje', mora osigurati novac i za Ronaldovu plaću koja iznosi 225.000 eura na tjedan. Tu klubu pomaže Fiat, a dio novca od TV prava i prodaje dresova također je već unaprijed 'rezerviran' za Portugalca. U klubu se nadaju kako će Disciplinska komisija Uefe imati razumijevanja jer jačih aduta - nemaju!