TVRDE NIJEMCI

'Schumi ima otvorene oči i komunicira sa suprugom!'

16.06.2014 u 16:56

Bionic
Reading

Njemački Bild tvrdi kako je stanje Michaela Schumachera sve bolje i bolje te je prebačen u kliniku u Švicarskoj zato što mu više nije bila potrebna pomoć specijalista iz Grenoblea…

Vijest da se sedmerostruki F1 prvak više ne nalazi u stanju inducirane kome odjeknula je svijetom, a reakcije su različite. Posebno oduševljene su kolege iz Formule 1, kao i njemački nogometaši koji ovog ponedjeljka započinju svoj nastup na Svjetskom prvenstvu te najavljuju da žele za Schumija osvojiti veliki trofej.

Naravno, svi su također i vrlo oprezni, jer nije poznato u kakvom se stanju nalazi njemački velikan, hoće li ikad moći normalno komunicirati i hodati te koliko će trajati rehabilitacija. Njemački Bild iznio je određene informacije o njegovom trenutnom stanju, koje se navodno značajno popravilo od travnja.

'Michael Schumacher može čuti glasove i reagira na dodir. Njegove oči su otvorene. Može komunicirati sa okolinom, posebno sa svojom ženom Corinnom i djecom. Njegovo stanje se sada smatra toliko stabilnim da mu više nije potrebna pomoć specijalista,' piše u njemačkim novinama.

S druge strane, bivši F1 doktor Gary Hartstein smatra da posljednja vijest zapravo ne znači ništa dobro te iščitavajući između redaka riječi Sabine Kehm došao je do toga da je Schumacher ili ostao u vegetativnom stanju ili u stanju minimalne svjesnosti, s tek povremenim znakovima interakcije s okolinom, a fraza 'čeka ga dugi oporavak' za njega znači da više nikad ne očekujemo daljnje informacije o njegovom stanju.

'To ostavlja gorak okus u ustima i veliki prostor za žalost Michaelove obitelji i fanova,' tvrdi Gary Hartstein.