BORBA ZA ŽIVOT

Schumacherova obitelj strepi; evo što piše u njihovoj poruci

20.02.2014 u 19:41

  • +16

Michael Schumacher

Izvor: Reuters / Autor: Radu Sigheti/Files

Bionic
Reading

Dan nakon što je legendarni vozač Forumle 1 Michael Schumacher stradao u Francuskoj na skijanju zadobivši po život opasne ozljede glave, oglasila se priopćenjem i njegova obitelj

Kada je postalo jasno kako je Michael Schumacher u jako teškoj situaciji jer se nalazi na intenzivnoj njezi i bori se za život u bolnici u Grenobleu, porukom zahvale javila se i njegova obitelj.

Vijesti BBC-a


'Želimo se zahvaliti liječničkom timu. Znamo i svjesni smo kako rade sve što je u njihovoj moći da bi pomogli Michaelu. Ovim putem želimo se zahvaliti ljudima iz cijelog svijeta koji su poslali poruke podrške i želje za Michaelovim brzim ozdravljenjem', piše u poruci.

'Stanje je kritično i u ovom trenutku ne možemo reći kakva će biti budućnost Michaela Schumachera. On se bori za svoj život, situacija je kritična. Nalazi se na intenzivnoj njezi, u induciranoj komi. Da nije imao kacigu, ne bi preživio', između ostalog su u ponedjeljak prije podne izvijestili liječnici iz bolnice u Grenobleu.

Podsjetimo, sedmerostruki F1 prvak doživio je nesreću na skijanju u skijalištu Meribel u francuskim Alpama, pao i pritom se teško ozlijedio. Prema prvim izvještajima, udario je glavom u stijenu, no imao je kacigu na sebi. Hitna pomoć brzo je stigla, prebačen je u bolnicu u Grenobleu i spominjala se ozljeda glave, ali i to da se nalazi izvan životne opasnosti te da je bio pri svijesti.

Michael Schumacher

Rođen: 3. 1. 1969.
Titula F1 prvaka: 7
Pobjeda: 91
Pole pozicija: 68
Postolja: 155
Najbržih krugova: 77
Momčadi: Jordan, Benetton, Ferrari, Mercedes

Popularni Schumi i u prošlosti je imao nekoliko teških nesreća. Najteža je bila ona 1999. u Silverstoneu, kada je slomio nogu uz obilno krvarenje te je morao propustiti veći dio te sezone. Doktor na stazi Sid Watkins mu je tom prilikom spasio život. U bolnici je ponovo završio 2009., kada je doživio težak pad s motora i pritom ozlijedio vratne kralješke. Samo nekoliko dana prije 45. rođendana, Schumi ponovo vodi bitku za svoj život...