PRVE REAKCIJE DOBRE

Schumachera bude iz kome, ali to će trajati tjednima!

30.01.2014 u 14:22

Bionic
Reading

Iz bolnice u Grenobleu procurila je informacija kako su liječnici započeli proces buđenja Michaela Schumachera iz inducirane kome, a taj bi proces mogao dugo trajati...

Iako glasnogovornica obitelji nije htjela ništa potvrditi, uredništvo francuskog L'Equipea tvrdi da su informacije o buđenju sedmerostrukog F1 prvaka došle iz pouzdanog izvora. Iste informacije donosi i Le Journal de Dimanche, a radio RMC tvrdi da je priču potvrdio tamošnji neurokirurg Stephan Chabardes.

L'Equipe također tvrdi da je Schumi otvorio i zatvorio oči, što je pozitivna reakcija u prvoj fazi buđenja.

Te su vijesti svakako pozitivne za brojne zabrinute Schumacherove fanove i prijatelje, ali situacija je i dalje vrlo ozbiljna.

'Doktori stavljaju pacijenta u stanje kome tri ili četiri tjedna samo ako je stanje mozga vrlo ozbiljno. To je dugo vremensko razdoblje,' upozorio je neurokirurg Andreas Ferbert za njemački Focus.

'Ako su informacije točne, to je dobra vijest. Ali put do oporavka će biti dug, ispunjen nesigurnošću i frustracijom. Bit će teško obitelji i prijateljima. Teške ozljede mozga imaju značajan fizički, kognitivni i psihosocijalni utjecaj na osobu,' izjavio je doktor Ganesh Bavikatte, ugledni stručnjak za rehabilitaciju ozljeda mozga za britanski Mirror te naglasio kako bi mogli proći tjedni dok Schumija potpuno ne probude iz inducirane kome. Zasad je nemoguće reći s kakvim će se posljedicama probuditi.

'U najboljem slučaju, čeka ga dugi neurološki oporavak,' zaključuje Rheinische Post.