DOBIO NASLJEDNIKA

Schumacher: Vettel me još uvijek zove i traži savjete

19.11.2013 u 16:18

Bionic
Reading

Michael Schumacher hvali četverostrukog F1 prvaka Sebastiana Vettela i vjeruje da mladi Nijemac ima mogućnost porušiti njegove rekorde

Vettel je ovaj vikend u Austinu došao do osme pobjede u nizu, srušivši tako Schumacherov rekord uzastopnih pobjeda u jednoj sezoni iz 2004. godine. Priznao je 26-godišnji Nijemac da mu je upravo sedmerostruki prvak idol iz djetinjstva, a njegov ugledni prethodnik također ima samo riječi hvale.

'Ako pogledate konstantnost njegovih nastupa i što postiže, to je nešto jedinstveno. Ima zbilja dobrih vozača trenutno u Formuli 1, a da je netko u stanju tako efikasno koristiti sve aspekte utrkivanja, to je nešto vrlo neobično,' kaže Michael Schumacher koji se osvrnuo na Vettelovo priznanje:

'Siguran sam da je dok je bio dječak sjedio ispred televizora i pokušavao analizirati ono što sam ja radio. Ali lijepo je što me i sada još uvijek zove i postavlja mi pitanja.'

'Rekordi su tu da bi ih se rušilo. Jasno je da Sebastian može doći do sedam titula, jer je još mlad i gladan. Možda može i više od toga. Definitivno mu držim fige,' zaključio je čovjek koji ima 7 naslova, 91 pobjedu, 68 pole pozicija i 155 pobjedničkih postolja u Formuli 1.