LJUTI RIVAL ISKRENO

'Schumacher me zbilja znao razljutiti, ali sada...'

23.03.2014 u 10:53

Bionic
Reading

Damon Hill poželio je sve najbolje Michaelu Schumacheru koji je još uvijek u stanju inducirane kome u bolnici u Grenobleu te se prisjetio njihovih najvećih duela na stazi...

Na Ferrarijevoj službenoj stranici u rubrici 'Forza Michael!' svakog dana ljudi koji su radili s velikim Nijemcem te njegovi suparnici pišu o svojem iskustvu, uz obavezne molitve i želje za uspješnim oporavkom.

Na red je ove nedjelje došao i Damon Hill, svjetski prvak iz 1996. godine, koji je kao vozač Williamsa vodio strašne dvoboje na stazi protiv Schumachera. Oni su se znali pretvoriti u kontroverze, poput sudara u Silverstoneu i Monzi koje je izazvao Britanac te onog epskog u Adelaideu 1994., kojeg je izazvao Schumi i tako se okitio naslovom prvaka.

'Moje iskustvo s Michaelom se uglavnom svodilo na suparništvo, ali kakvo suparništvo! Svaki sportaš želi znati koliko je dobar u odnosu na druge. Michael je osvojio najviše prvenstava i utrka u povijesti Formule 1 pa biti s njim u utrci za titulu prvaka bila je prilika da saznam koliko sam dobar vozač. Sretan sam što sam dobio priliku doživjeti epske duele sa Schumacherom. Dao mi je tu priliku,' napisao je Hill pa se prisjetio slavnih dana:

'Sjećam se Suzuke 1994. godine kao najveće utrke u svom životu, a onda Adelaide! Nekad si me zbilja znao razljutiti, Michael, sa stvarima koje si rekao, ali vjerojatno sam ja i tebe, kada sam se zabijao u tebe. To je sada sve nevažno. Važno je da se oporaviš i vratiš svojoj obitelji. Želim ti sve najbolje na ovom svijetu, Michael.'