KOLEGE VEĆ PLAČU

'Schumacher je bio jedan od najvećih'

04.10.2012 u 15:05

Bionic
Reading

Sedmerostruki svjetski prvak u Formuli 1, te pobjednik u 91 utrci za SP, Michael Schumacher već je bio u mirovini. No, prije dvije godine odlučio se priključiti 'oktanskom cirkusu', ali nakon što ga se Mercedes 'odrekao' Nijemac se odlučio na novo umirovljenje. Vjerojatno i konačno

Načelno sam odlučio, na kraju sezone ću se povući i to bi sada moglo biti zauvijek', obznanio je 43-godišnji vozač koji će ostati upamćen kao ikona svoga sporta.

Dvostruki uzastopni svjetski prvak u Formuli 1, Nijemac Sebastian Vettel, s tugom je primio objavu o završetku karijere svog sunarodnjaka Michaela Schumachera.

'To je velika šteta i veliki gubitak za Formulu 1. U posljednje tri godine puno smo se zabavljali uz njega', rekao je Vettel nakon što je sedmerostruki svjetski prvak objavio da će okončati karijeru nakon što mu istekne ugovor s Mercedesom na kraju sezone.

'Njegov povratak možda nije prošao kako je to zamišljao. Ali mislim da mu bolid jednostavno nije bio dovoljno dobar i nije mogao raditi stvari kako je bio navikao. Za mene je on i dalje jedan od najvećih. Bilo je uvijek posebno utrkivati se protiv njega. Na stazi je ponekad bio težak, ali uvijek pravedan'.

Žal za odlaskom Schumachera izrazio je i njegov momčadski kolega Nico Rosberg.

'Ovo je veliki gubitak za naš sport. Mnogi navijači su pozorno pratili njegov povratak u Formulu 1. Vrlo sam, vrlo sretan što sam ga imao za momčadskog kolegu tri godine. Nije ga bilo tri godine i bilo je jako teško dostići razinu na kojoj je danas. Imam veliko poštovanje spram njegovih postignuća', izjavio je Rosberg.