NEMA DRUGOG IZBORA

Sasvim je jasno u koju momčad Alonso mora pobjeći iz McLarena!

13.05.2017 u 11:06

Bionic
Reading

Katastrofalan početak F1 vikenda u Španjolskoj za Fernanda Alonsa probudio je glasine o njegovom odlasku iz McLarena, a Renault koji napreduje iz utrke u utrku čini se kao jedino rješenje za dvostrukog prvaka svijeta...

Alonso definitivno proživljava najgoru sezonu otkad je došao u Formulu 1. U prve četiri utrke nije uspio doći do cilja, a na Velikoj nagradi Rusije zbog kvara nije niti startao. McLarenov bolid ne samo što je nepouzdan, već i vrlo spor, a krivica je čini se u potpunosti na Hondi čija je pogonska jedinica ispod nivoa Formule 1.

Fernando Alonso ovog vikenda trebao bi pred domaćim navijačima u Barceloni pokušati osvojiti prve bodove, ali ako je suditi po onome što se događalo u petak, to će biti jako teško. Naime, zbog curenja ulja iz motora gotovo da nije vozio, a kad se konačno pojavio na stazi, bio je sporiji od svih. U jednom trenutku čak je i otišao iz McLarenovog boksa igrati padel, što jasno pokazuje da mu je muka od bolida kojeg ima na raspolaganju.

Kriza McLarena probudila je glasine o odlasku Španjolca na kraju sezone, ali vrata najjačih momčadi čini se da su mu zatvorena. Ferrariju se zamjerio prekidom ugovora 2014. godine, Mercedes je zadovoljan svojom postavom, a Red Bull preferira mlade talente. No, tu je i četvrta opcija: francuski Renault koji iz utrke u utrku djeluje sve bolje.

Alonso je svoje jedine titule osvojio upravo u bolidu Renaulta 2005. i 2006., a u momčad se vratio i odradio još dvije sezone nakon prvog razvoda s McLarenom 2007. godine.

Renault je zatim prodao svoju momčad Gerardu Lopezu pa ju otkupio prošle sezone i polako se vraća među najbolje. U Španjolskoj ovog vikenda Hülkenberg i Palmer izgledaju odlično, a Alonso bi iz tog bolida vjerojatno izvukao još i više. Za karijeru 36-godišnjaka definitivno bi momčad stacionirana u Enstoneu bila korak naprijed, no pitanje je bi li se s njom sljedeće sezone mogao boriti za treću titulu svjetskog prvaka o kojoj toliko sanja...