RAZBIO TRI AUTOMOBILA

Šarić pijan skrivio prometnu, pa otišao u Tursku po milijune!

19.11.2012 u 16:04

Bionic
Reading

Dan prije nego je 18-godišnji Dario Šarić krenuo u društvu menadžera agencije XL te oca Predraga u Istanbul, na probu kod Fenerbahče Ulkera, imao je manju prometnu nesreću u rodnom Šibeniku

Kako pišu 24 sata, mladi Šarić je u centru Šibenika u subotu kasno navečer u Ulici Karla Vipauca skrivio prometnu nesreću u kojoj su oštećena tri automobila, ali srećom nitko nije ozlijeđen. Šarić je, kako doznaju 24 sata, bio pod blagim utjecajem alkohola ('Popio sam jedno pivo', kazao je Šarić), no to nije bio razlog nesreće.

'Vraćao sam se kući svojim terencem, koji ima automatski mjenjač. Na zavoju, koji je bio mokar od kiše, automobil je promijenio brzinu i zbog trzaja proklizao. Nisam ga uspio ispraviti i zakvačio sam parkirana vozila s lijeve strane', za 24 sata kazao je Šarić koji je svjestan kako ne bi smio voziti taj automobil.

'Ljuti smo na njega jer se nije držao dogovora. Kupili smo mu veći automobil jer zbog svojim 208 cm visine i dugih ne stane u moju Opel Corsu. U Jeepu je sigurniji, ali je dogovor bio da najkasnije do 21 sat bude kod kuće. Ovo mu je sada lekcija jer će morati češće pješačiti', kazala nam je Darijeva majka Vesa

No, policijska verzija je nešto drukčija. Tako je za Šibenik IN glasnogovornica PU šibensko-kninske Marica Kosor izjavila sljedeće:

'U noći s petka na subotu, između 1 i 2 sata, u Ulici Karla Vipauca 18-godišnjak iz Šibenika pod utjecajem alkohola, vozeći Jeep, nije prilagodio brzinu kretanja skliskom kolniku te je izgubio kontrolu nad upravljačem. Zabio se u parkirani osobni automobil vlasnika 45-godišnjeg Šibenčanina, a zatim se odbio i udario u drugi parkirani automobil, u vlasništvu 46-godišnjeg Šibenčanina. Tad se automobilom zarotirao na kolniku te udario u treći parkirani automobil, u vlasništvu 40-godišnjeg Šibenčanina. Napustio je potom mjesto nesreće, bez da je oštećenim vlasnicima automobila ostavio osobne podatke i podatke o vozilu. Pronađen je na lokalnoj cesti u blizini Vojarne bribirskih knezova, gdje ga je zaustavila prometna policijska patrola. Protiv njega slijedi optužni prijedlog', rekla je Kosor.

No, bez obzira na spomenutu prometnu nesreću i posljedice (Dario će sigurno ostati bez vozačke dozvole), koja je roditeljima prouzročila stres, iz Istanbula stižu dobre vijesti.

Kako doznajemo, Dario je u ponedjeljak ujutro odradio tri treninga pred stručnim stožerom Fenerbahče Ulkera - individualni, šuterski i kondicijski – a reakciju su sjajne.

Navodno trener Simone Pianigiani želi da Dario odmah ostane s prvom momčadi jer na njegovoj poziciji nema tako dobrog igrača i oduševljen je onim što je vidio na prvih nekoliko treninga.


U ponedjeljak navečer Dario ima još jedan trening s prvom momčadi nakon čega će sve biti jasnije. U međuvremenu je 208 cm visoki Dario – kojeg čelnici turskog kluba dobro poznaju jer su ga gledali na gotov svim utakmica juniorskog Eurobasketa gdje je bio MVP - prošao i liječnički pregled, tako da ga samo detalji dijele od potpisa na višegodišnji milijunski ugovor s bogatom turskom momčadi.

Kako doznajemo, uopće nije sporno hoće li Fenerbahče Ulker na račun KK Zagreb uplatiti odštetu od 550.000 eura, nego je pitanje hoće li Dario već od sljedećeg tjedna zaigrati uz Bojana Bogdanovića (navodno godišnje zarađuje milijun eura!) u klubu koji ove sezone računa na plasman na Final Four.

'Iskreno, ja bih radije da ga posude u Split jer će u ABA ligi puno više igrati. Odlično je zadnja dva mjeseca trenirao na Gripama uz Nikolu Vujčića i bilo bi sjajno kada bi već u sljedećem kolu zaigrao za Split. Ali jedno su želje, a drugo realnost', dodala je zabrinuta majka Vesa koja je kao i Darijev otac Predrag profesionalno igrala košarku.

No, svjesna je kako su posljednji mjeseci – kada se čekala odluka Fibe o odšteti – svakako nisu pomogli u igračkom razvoju njenog sina.

'Dario samo želi igrati, želi vidjeti može li biti nositelj igre u ABA ligi, a tek nakon toga možemo pričati o Euroligi i NBA-u', dodala je gospođa Šarić.