ZAGREB NA NOGAMA

Šarić kao Dražen, ostaje u Ciboni i želi vrh Europe!

25.04.2014 u 15:00

Bionic
Reading

Košarkaši zagrebačke Cibone rezultatom 75:70 nad Crvenom zvezdom u polufinalu ABA lige u beogradskoj Areni ostvarili su povijesnu pobjedu o kojoj će se još godinama pričati

Kao što je predsjednik Cibone Ivica Lovrić i najavio prije utakmice, igrači su nakon velike pobjede, kojom je izboren plasman u Euroligu, slavili do sitnih noćnih sati.

Za lokaciju je izabran beogradski hotel Crowne Plaza gdje će kapetan Marin Rozić, MVP lige Dario Šarić i društvo u miru čekati nedjeljno finale (Arenasport 1, MAXtv).

Međutim, da je fešta nakon pobjede bila nešto posebno, govori i informacija iz krugova bliskih čelnicima Cibone koji su navodno dogovorili sa 20-godišnjim Šarićem, kojeg želi pola Europe, da ostane u Ciboni još barem jednu sezonu (novi ugovor na dvije sezone navodno je već pripremljen).

'Ostajem u Ciboni!', navodno je Šarić obećao čelnicima kluba, predsjedniku Lovriću i direktoru Čavloviću. Svjedoci govore da je pao i stisak ruke.

Navodno je Šarić izrazio tu želju jer očito je i sam shvatio kako je ovo scenarij kakav je mogao samo sanjati. Prošle je sezone osvojio s Cibonom dvostruku krunu, a ove je sezone postao MVP ABA lige te je odveo Cibonu do Eurolige i velikog finala. Uz to ima priliku, kao vođa momčadi, zaigrati za Cibonu u Euroligi, što mu je bio san uoči početka sezone.


'Ne znam još, ne bih sad o tome. Ali šansa definitivno postoji...', rekao je još vruć nakon utakmice Šarić. I ta izjava dala je naznačiti ovakav scenarij.

Naravno, čelnici Cibone će mu morati 'malo podebljati' ugovor kako bi umirili strasti Darievih roditelja te njegovog novog menadžera Miška Ražnatovića

Čak i ako Šarić u lipnju izađe na NBA draft, gdje se očekuje da bi mogao biti izabran jako visoko (među prvih pet vjerojatno!), nema sumnje da će mu i cijena porasti. U tom slučaju, sadašnja odšteta od 1,2 milijuna eura vjerojatno će se duplo povećati. Idealan scenarij za Cibonu, za navijače, ali i za čelnike kluba koji moraju naći način kako da smanje minus koji navodno iznosi oko 30 milijuna kuna. Ako primjerice Cibona Šarića u ljeto 2015. proda za tri milijuna eura (što bi bio transfer sličan onom Rickyja Rubia iz Joventuta u Barcelonu) tada je jasno kako bi to spasilo Cibonu i dovelo je 'na nulu.'

Šarić kao Cibonin spasitelj. Prije 30 godina 'spasitelj' Cibone bio je Šibenčanin Dražen Petrović koji ih je odveo do Kupa prvaka Europe (a kasnije je napunio blagajnu!), a na njegovo mjesto točno 30 godina kasnije zasjeo je, potpuno zasluženo, još jedan Šibenčanin - Dario Šarić. Dario kao Dražen - diže Zagreb na noge! Priča o kojoj će se jednoga dana možda snimiti i film. Pogotovo ako Dario odvede Cibonu do titule prvaka Europe. Kod njega ništa nije nemoguće!