UTRPALI OSAM GOLOVA

Santos na svojoj koži osjetio snagu nove Barce

03.08.2013 u 08:48

Bionic
Reading

Nogometaši Barcelone do vrha su napunili mrežu brazilskog Santosa u sklopu utakmice Joan Gamper Trophyja. Katalonci su u debiju pod novim trenerom slavili s visokih 8-0, a po prvi su puta zajedno zaigrali Neymar i Lionel Messi

Bila je to sjajna predstava ponajbolje momčadi svijeta koja se poigrala s bivšim klubom Brazilca Neymara, te sa po četiri pogotka u oba poluvremena osvojila naslov pobjednika. Neymar je utakmicu započeo na klupi za pričuve, no uoči samog početka je, očekivano, zaradio najglasnije ovacije Nou Campa. Čini se da Messi više nije najomiljeniji igrač katalonskog kluba.

No, Argentinca to nije zasmetalo, te je nakon svega osam minuta igre zabio za vodstvo Barcelone. Četiri minute kasnije Leonardo Basto je postigao pogodak u vlastitu mrežu za 2-0, da bi do kraja poluvremena Alexis Sanchez i Pedro riješili pitanje pobjednika.

Odmah po izlasku iz svlačionice na travnjak je utrčao Neymar što je izazvalo erupciju oduševljenja domaćih navijača. Jedan od njih se čak okuražio i utrčao na travnjak, te pokušao doći do brazilskog napadača. Na njegovu žalost pokušaj je bio neuspješan, jer ga je redarstvena služba oborila.

U prvih 20 minuta nastavka Cesc Fabregas je dvama pogocima podigao prednost na 6-0, a za drugi mu je pogodak asistirao Neymar. Do kraja susreta zabijali su još Adriano i junior Dongou. Neymar i Messi su svoju suradnju okončali u 62. minuti kada je Argentinac napustio travnjak.

Joan Gamper Trophy:

Barcelona – Santos 8:0 (Messi 8, Basto 12-ag, Sanchez 22, Pedro 28, Fabregas 53, 68, Adriano 75, Dongou 83)