dijamantna liga

Sandra Perković započinje sezonu u Dijamantnoj ligi, no više od svega brine ju jedna činjenica: Samo se nadam da neće biti i gore...

18.05.2022 u 12:28

Bionic
Reading

Kad sam zdrava onda je sve moguće, ove godine bi željela približiti se ili napasti svoj osobni rekord, kazala je najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković uoči subotnjeg nastupa na mitingu Dijamantne lige u Birminghamu

Bit će to treći nastup Sandre Perković ove sezone nakon što je u ožujku i svibnju nastupila u Splitu. Sezonu je otvorila sa 64.47 metara, a potom je na Uskršnjem međunarodnom mitingu održanom 1. svibnja bacila disk 66.16 metara.

Sandra je trenutačno druga na svjetskim atletskim tablicama sezone iza Amerikanke Valerie Allman koja je vodeća s hicem od 71.46 metara.

'Pripreme su protekle dobro, sretna sam što sam zdrava. Uspjeli smo sanirati Ahilovu tetivu što mi je bila najveća boljka prošle sezone. Naporno smo radili, možda sam malo i umorna. Ove godine nas očekuje Svjetsko prvenstvo u Eugeneu, te Europsko prvenstvo u Münchenu. Fokusirali smo se i bazirali na taj dio sezone, međutim, ne dolazim nespremna na prvi miting Dijamantne lige u Birminghamu', kazala je dvostruka olimpijska, dvostruka svjetska i peterostruka europska prvakinja.

Perković je naglasila kako si ne stvara nikakav pritisak uoči nastupa u Birminghamu.

'Ne stvaram si nikakav presing, idemo u Birmingham pojfajtati se, želim uživati u natjecanju. Meni je vrlo bitno da sam zdrava, da sa prošla kroz zimu bez nekih većih teškoća. Imali smo problema koji su normalni u treninzima, ali ne i nekih većih ozljeda. Kada sam zdrava onda je sve moguće, ove godine bi željela približiti se ili napasti svoj osobni rekord', naglasila je Perković čiji osobni rekord iznosi 71.41 metara još iz srpnja 2017. godine iz švicarske Bellinzone.

Zanimljivo, Perković je prvi put u karijeri pripreme odradila u Zagrebu.

'Prvi put u karijeri sam cijele pripreme odradila u Zagrebu. Nakon niza godina putovanja trebao mi je Zagreb i obiteljski mir. Nije bilo lako, zima je bila hladna, a Zagreb nema dvoranu. Međutim, najvažniji mi je bio mir koji sam imala posebno nakon Olimpijskih igara u Tokiju. Vjerujem kako sam izvukla najbolje', pojasnika je Sandra te se još jednom osvrnula na bacačku dvoranu koja je i dalje njezina neispunjena želja:

'O dvorani se pričalo još 2016. godine, a sada je 2022. Proći će i 2024. i neće biti dvorane. Mislim da ne treba ništa očekivati. Sport u Zagrebu je na velikom gubitku. Nadam se da neće biti i gore...', zaključila je najbolja hrvatska sportašica.