bez dlake na jeziku

Nakon strašnog hica poslala oštru poruku rivalkama: Sandra nikad ne spava!

tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marko Lukunic/PIXSELL

Najbolja hrvatska sportašica, aktualna olimpijska, svjetska i europska prvakinja u bacanju diska Sandra Perković u svom je jubilarnom 10. nastupu na Hanžeku prvi put prebacila 70 metara - u petoj seriji u utorak ostvarila je rezultat od 70,83 metra, što je rekord mitinga, a ujedno drugi najbolji rezultat sezone u svijetu

Naravno, i najbolji rezultat u 2017. je u njezinom vlasništvu - u Bellinzoni je sredinom srpnja bacila 71,41 metar.

  • +3

Sandra Perković oborila rekord Hanžeka

Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

'Ovo je bilo najljepše izdanje ženskog diska na Hanžeku. Publika me nosila iz serije u seriju i mislim da sam ga dostojno obilježila. Krug za bacanje je novi i trebalo mi je vremena da se priviknem. Nakon što sam u prvoj seriji pogodila mrežu, u drugoj i trećoj sam išla na sigurno, a od četvrte sam počela bacati', prokomentirala je Perković svoj nastup.

Perković je u drugoj seriji bacila 63,31 metar, u trećoj 66,90, u četvrtoj 68,07, u petoj 70,83, a u šestoj 70,44 metra. Svih tih pet hitaca bilo je dalje od rezultata drugoplasirane Amerikanke Ashley Whitney. Perković je jedina diskašica koja je ove godine uspjela prebaciti 70 metara, to je nakon Zagreba učinila sedam puta i to na četiri različita natjecanja.

Do kraja sezone Perković još očekuje finale Dijamantne lige u Bruxellesu u petak te će pokušati šestu godinu zaredom osvojiti pobjednički dijamant.

  • +3

Hanžekovićev memorijal, 67. izdanje

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

'Menadžer mi je rekao kako su na miting bile pozvane i obje Kubanke, Perez i Caballero, te srebrna iz Londona, Australka Stevens i Francuskinja Robert-Michon, ali su se sve odlučile odmarati i pripremati se za Bruxelles. Ali ovo im je poruka da znaju kako Sandra ne spava i da spremna dolazi u Bruxelles', zaključila je Perković.

Drugo mjesto osvojila je Amerikanka Ashley Whitney s hicem od 62,91, a treća je bila Njemica Nadine Mueller sa 62,58 metara.