SUPERMAMA

Sandra Mandir u eliti europske košarke!

14.12.2012 u 23:27

Bionic
Reading

Veliko priznanje za Sandru Mandir, veliko priznanje za hrvatsku košarku i velika čast za Novi Zagreb je novo uvrštenje Sandre Mandir na popis 10 najboljih igračica Europe

Kapetanica hrvatske reprezentacije i 'Lupica' druge je godine za redom u probranom društvu 10 nominiranih igračica u izboru FIBA-e za najbolju igračicu Europe.

San je postao java za Sandru kada je svojim igrama uspjela izboriti prvi plasman Hrvatske na Olimpijske igre u Londonu, gdje je bila jedna od dvije majke u hrvatskoj ekspediciji, nakon sjajno odrađenog kvalifikacijskog turnira u Ankari.

Statistika od 14 poena, 5 skokova i 3 asistencije u Londonu, a sve u dobi od 35 godina, svrstali su Sandru u društvo najboljih europskih košarkašica. Ni nakon Londona nije usporila, i danas predvodi Novi Zagreb u respektabilnom startu hrvatskog debitanta u Euroligi.

Uz Sandru, nominirane su:

Anastasiya Verameyenka (Bjelorusija i Fenerbahce), Ann Wauters (Belgija i Galatasaray), Becky Hammon (Rusija i Sparta&K M.R. Vidnoje), Celine Dumerc (Francuska i Bourges Basket), Eva Viteckova (Češka i ZVVZ USK Prague), Frida Eldebrink (Švedska i Bourges Basket), Isabelle Yacoubou (Francuska i Sparta&K M.R. Vidnoje), Iva Perovanović (Crna Gora i Nadezhda Orenburg) i Nevriye Yilmaz (Turska i Galatasaray).