KLADITE SE PAMETNO

San Antonio u Dallas stigao oslabljen

25.01.2013 u 11:53

Bionic
Reading

Nakon što su izgubili 13 od 15 utakmica uključujući četiri zaredom Dallas Mavericksi (18-24) su uspjeli dobiti pet od sljedećih šest tijekom kojih su ubacivali čak 110,7 poena. Vremena za odmor i trening imali su dovoljno s obzirom da su posljednji puta stali na teren u nedjelju kada su u Orlandu slavili 111:105

Mavsi su loše otvorili susret i pali u zaostatak od 18:4, ali su ga brzo nadoknadili i do poluvremena otišli na +9. Na ulasku u zadnju četvrtinu imali su deset koševa viška, a sedam minuta prije kraja najviših plus 13 (85:98), no malo se opuštaju što ih je umalo stajalo pobjede. Do isteka vremena ostala je samo 51 sekunda kada je Vučević doveo Magic na zaostatak od samo dva poena (102:104), no u idućem napadu Carter je u kutu terena pronašao Collisona čiji je šut za tri poena pronašao cilj. Magic je još zaprijetio tricom Reddicka, ali mirni su sa slobodnih bacanja bili Nowitzki i Mayo.

'Najvažnija akcija cijele utakmice je bio šut Darrena (Collisona). Vince (Carter) je sjajno penetrirao i dodao loptu otvorenom igraču. To je bio veliki šut za nas i veliki šut za njega. Zaista nam je to trebalo', prokomentirao je trener Rick Carlisle

'Pobjeđivanje liječi. Dok smo bili u gubitničkom nizu atmosfera baš nije bila dobra. I treneri i igrači su bili na rubu, ali sve je mnogo zabavnije kada pobjeđujete. Iza nas je jako dobar tjedan i mislim da smo sada samo tri utakmice udaljeni od osmog mjesta', dodao je Dirk Nowitzki koji je završio na 12 poena i sedam skokova.

Nijemac je bio jedan od čak je sedam igrača Mavsa s dvoznamenkastim brojem poena. Shawn Marion je upisao 20 poena i deset skokova, a 15 ubacili Carter i Mayo. Elton Brand je postiga o 14 koševa, Chris Kaman 13, a Darren Collison 11 uz devet asistencija.

Večeras u American Airlines Centar dolazi momčad koja ih je u prva dva ovosezonska dvoboja nadjačala s ukupno 63 poena razlike (121:91, 111:96). San Antonio Spursi (34-11) su stigli u Dallas s nizom od šest uzastopnih pobjeda. Posljednju od njih ostvarili su u noći s srijede na četvrtak kada su na svom terenu s 106:102 svladali Hornetse i to bez Tima Duncana, kojeg muči koljeno, ali i bez bolesnog Gregga Popovicha na klupi.

Spursi su imali velikih problema s raspoloženim gostima iz New Orleansa koji su u prve 24 minute iz igre šutirali 63 posto i priskrbili si 64:60 vodstvo na poluvremenu. U nastavku Hornetse je stao šut što su Spursi iskoristili i preokrenuli na 101:89 nešto manje od dvije minute prije kraja i došli do 15. uzastopne domaće pobjede.

'Bez trenera Popa i Timmyja nije bilo lako. Mislim da smo svi večeras igrali još žešće nego inače kako bi dobili utakmicu. Morali smo nekako pronaći način kako da nadomjestimo one kojih nema', prokomentirao je Tiago Splitter koji je zabio 25 poena uz sedam skokova

Odličan je bio i Tony Parker 24 poena (10/18), četiri skoka i 13 asistencija. Stephen Jackson je doprinio s 15 koševa, a Daniel Green s 12 uz sedam skokova. Manu Ginobili vratio se brže od očekivanja poslije pretrpljene ozljede zadnje lože, a u prvom nastupu iza četiri propuštene utakmice imao je devet poena, pet asistencija i tri osvojene lopte.

Kawhi Leonard je upitan za večeras, dok Duncan i Popovich nisu ni otputovali u Dallas. Sastav iz San Antonija je slavio u osam od posljednjih deset dvoboja protiv Mavericksa.

Prognoza:
Dallas – San Antonio, tip: 1
Dallas je ovdje definitivno podcijenjen. Ili se kladionice vode međusobnim susretima ili pojma nemaju da su Spursi doputovali bez Duncana i Popovicha, dok je Leonard upitan. Svi su impresionirani svime što se već godinama u San Antoniju radi, ali kao i svi i oni gube utakmice. Mavsi su u sličnoj poziciji kao i Lakersi te ih svaki novi poraz zapravo dvostruko skuplje košta. U posljednjih šest utakmica su postizali 110,7 poena, a izgubili su jedino od Thundera i to nakon produžetka. Iako Dirk još nije na 100 posto on je ipak Dirk i sposoban je svakome utrpati 20-30 poena, a ni ostatak momčadi predvođen Mayom, Marionom i sve boljim Collisonom baš nije za baciti. Cuban je ulupao mnogo dolara u ovu momčad i ne bi bio previše sretan kada bi Mavsi propustili doigravanje. Od nedjelje su imali vremena za odmor i pripremu za Spurse koji izvan San Antonija baš i nisu toliko uvjerljivi čemu svjedoči 16-11 omjer. Sve u svemu ovo je vrijedno nekog pristojnog uloga.