BOLNO NORVEŠKO ISKUSTVO

Samo da se Dinamu ovo ne ponovi večeras!

28.07.2015 u 13:59

Bionic
Reading

Nogometaši Dinama ulaze u dvoboj protiv Moldea u ulozi favorita, ali već su bili u istoj poziciji prije osam godina protiv Branna, s puno jačim sastavom...

Je li moguće da momčad koju predvode Mandžukić i Modrić izgubi od Branna iz Bergena i oprosti se od europskog proljeća? Danas možda i ne, jer ovaj je norveški klub ispao u drugu ligu, a Dinamove bivše zvijezde igrači na vrhunskom nivou.

No, 2007. godine Dinamo je u još jednoj od svojih neslavnih europskih epizoda uspio izgubiti od Branna u Bergenu. U posebno ružnom sjećanju ovaj susret ostao je Gordonu Schildenfeldu koji je skrivio kazneni udarac i zaradio crveni karton te tako trasirao put Norvežanima prema pobjedi. Vukojevićev gol vratio je nadu, no Bakke je na kraju donio trijumf domaćima.

Uzvrata nije bilo u to doba, svi sa svima igrali su samo jednom. Zanimljivo, Dinamo je te godine izbacio jaki Ajax u 1. kolu Kupa Uefe, ali u skupini s Hamburgom, Baselom, Brannom i Rennesom uspio je ispasti, iako su čak tri kluba išla u proljetnu nokaut fazu.

Schildenfeld se ove sezone vratio u Dinamo, ali neće biti na raspolaganju zbog ozljede protiv Moldea. Neće se imati prilike iskupiti za gaf iz 2007. godine. Ostatku momčadi koja u susret ove srijede ulazi kao favorit 'slučaj Brann' svakako treba služiti kao razlog dodatnog opreza, jer Norvežani su slabiji od Hrvata u nogometu, ali ne i s igračem više...