POTREBNE SENZACIJE

Samo čudo može Dinamu donijeti najbolji mogući ždrijeb

03.08.2016 u 09:03

Bionic
Reading

Nakon prvih odigranih utakmica 3. pretkola Lige prvaka jasno je da će irski Dundalk biti idealan ždrijeb za svakog u završnoj fazi kvalifikacija, no Dinamu će trebati dva velika iznenađenja ove srijede da bi uopće mogao dobiti priliku izvući ovog autsajdera...

Dinamo je rutinski obavio posao protiv imenjaka iz Tbilisija i sad mu preostaje čekati protivnika u završnoj rundi kvalifikacija za elitno klupsko nogometno natjecanje, kojeg će saznati u petak.

Podsjetimo, prošle godine 'modri' su se uvukli među nositelje u toj fazi natjecanja i izvukli slabašni albanski Skenderbeu te ga s lakoćom pobijedili. Ove sezone ponovo se nekome smiješi sličan ždrijeb, jer je poluamaterski irski Dundalk izbacio BATE Borisov i bit će idealan protivnik u 'play-offu'.

No, Dinamu će biti potrebne barem dvije velike senzacije ove srijede kako bi se našao među nositeljima. Naime, Viktoria Plzen i APOEL nekako su iščupali svoje pobjede i prošli dalje u utorak te tako ostali ispred Dinama uoči ždrijeba u petak. Dakle, ako još tri favorizirane momčadi izbore prolazak dalje, 'modri' neće biti među nositeljima i čeka ih težak protivnik.

Dinamo se tako mora nadati senzaciji, a nje sigurno neće biti i dvoboju Red Bull Salzburga i albanskog Partizanija u kojem su Austrijanci već u prvom susretu pobijedili u gostima. U istoj je situaciji i Legia iz Varšave protiv Trenčina pa tu ne možemo očekivati iznenađenje.

Za 'modre' nadu predstavljaju Olympiacos i Celtic. Grčki prvak odigrao je samo 0:0 kod kuće protiv izraelskog Hapoela i mogao bi ispasti u uzvratu, iako ostaje veliki favorit za prolazak. Celtic pak u Glasgowu brani 1:1 protiv Astane, a Škoti su u stanju izgubiti tu utakmicu.

Dakle, šanse za Dinamov okršaj sa slabašnim Dundalkom još postoje, ali nisu velike...