HALO, MADRID!

Sammirova emotivna poruka: Ako moram otići...

24.02.2015 u 20:27

Bionic
Reading

Iako mu u španjolskom Getafeu ide i više nego dobro, Brazilac s hrvatskom putovnicom Sammir odlučio je promijeniti nogometno okruženje te će sljedeće tri godine igrati za kineski Jiangsu Guoaxin Sainty!

U posljednjem kolu bio je junak pobjede nad Espanyolom, no Sammir je već u utorak pakirao stvari za odlazak na drugi kraj svijeta. Ali ne, kao što je to znao raditi kao igrač Dinama, u Brazil, već na Daleki istok.

Potvrdio nam je to u telefonskom razgovoru dok je oko njega zveckao pribor za jelo, a što je sugeriralo i oproštajni ručak u Madridu. 

'Odlazim, idem u Kinu. Već sutra sam tamo, ali prvo moram obaviti liječnički pregled pa ću staviti potpis na ugovor s ovim kineskim klubom', rekao nam je Sammir, u čijem se glasu osjetila odlučnost, ali i tuga.

Naime svjestan je da će u Kini zaraditi (velik) novac, navodno oko 11 milijuna eura, ali i da će otići na drugi kraj svijeta te neće biti u nogometnoj žiži, među najboljim igračima svijeta. Ali i daleko od oka izbornika Nike Kovača. Doduše, na njegovom popisu nije bio još od SP-a i pitanje je bi li ga Kovač uopće zvao. No ovako se definitivno udaljio.

A tim povodom, za oproštaj od Madrida 27-godišnji nogometaš na svom profilu na Instagramu objavio je i emotivnu poruku.

'Ako moram otići, odlazim s prekrasnim uspomenama, s osmijehom na licu i velikom radošću u srcu.'

Sammir je stigao u Getafe u zimskom prijelaznom roku 2014, a za momčad iz madridskog predgrađa odigrao je 31 utakmicu i zabio pogodak.

Si tengo que irme que sea con buenos recuerdos, una bonita sonrisa en la cara y en el corazon mucha alegria

A photo posted by Jorge Sammir Cruz Campos (@iamsammir) on