BRAZILAC ZA TPORTAL.HR

Sammir poslao poruku izborniku Kovaču: Bit će teško...

19.05.2014 u 13:01

Bionic
Reading

Jorge Sammir Cruz Campos, Brazilac s hrvatskom putovnicom, ovoga je proljeća igrao u Španjolskoj te je svojim igrama pomogao momčadi iz madridskog predgrađa da sačuva prvoligaški status

Prilično dramatično bilo je u zadnjem kolu španjolskog prvenstva. Jer osim što su Atletico i Barcelona vodili bitku za naslov prvaka, mnogi su se klubovi s dna tablice borili za ostanak u elitnom razredu. A jedan od njih bio je i Getafe, za koji ovog proljeća, od neslavnog rastanka s Mamićima i Dinamom, nastupa i Sammir. I baš je hrvatski reprezentativac, iako je ušao tek u 85. minuti utakmice, izborio penal na konačnu pobjedu i mirni rasplet situacije.

'Obećao mi je trener Contra još prošle nedjelje, nakon pobjede nad Sevillom, da ću protiv Rayo Vallecana igrati od prve minute. No to se nije dogodilo, ali dao mi je priliku zadnjih sedam, osam minuta, a ja mislim da sam se i u tom razdoblju potvrdio', rekao je za tportal.hr Sammir, koji je za Getafe ovoga proljeća nastupio na osam utakmica.

Naravno, u takvom raspoloženju još mu je draže doći u Zagreb. Sjećamo se da neki bivši dolasci u Zagreb nisu bili baš ovako veseli. Ovoga puta u Zagreb će sletjeti i privatnim avionom.

'To bi značilo da prije nisam bio sretan, ali to nije istina. Uvijek sam se veselio povratku u Zagreb. Ali ovaj sada uistinu je nešto posebno. Ipak je riječ o dolasku u reprezentaciju, na pripreme za odlazak na SP u mom Brazilu.'

Sammir je zasad tek na širem popisu izbornika Nike Kovača te će se, po svemu sudeći, za mjesto na Kovačevu konačnom popisu boriti s 'probuđenim' Nikom Kranjčarom.

'Nema veze s kime ću se morati boriti, jer bez obzira na sve, bit će jako teško. Toga sam svjestan, ali na meni je da se pokušam nametnuti. Imat ćemo i po dva treninga dnevno, dakle bit će dosta prilike da se nametnem(o) izborniku.'

U Zagreb dolazite dva dana uoči početka priprema. Kako ćete provesti vrijeme? Vjerujem u sportskom ritmu.


'Ni ne pomišljam na izlaske. Tih dva dana provest ću na individualnim treninzima, s mojim starim 'znancima', s kojima radim već duže vrijeme, prof. Lukom Milanovićem i Marinom Dadićem, stručnjacima koji brinu o mojoj fizičkoj spremi.'

S obzirom na to da živi u predgrađu Madrida, Sammir je iz prve ruke mogao osjetiti veselje navijača Atletica, koji su proslavili naslov prvaka.

'Drago mi je zbog njih jer su najkonstantniji cijele sezone. Međutim, neko veliko veselje nisam vidio, jer oni su naslov potvrdili u subotu, a mi smo u nedjelju imali utakmicu te smo noć proveli uoči utakmice bili u karanteni.'

Ove subote Atletico će se boriti i za naslov Lige prvaka. Tko je, po Vašem mišljenju, u prednosti, Atletico ili Real našeg Luke Modrića?

'Mislim da je taj uspjeh veliki poticaj igračima Atletica. Naravno, ja bih zbog Luke Modrića htio da Real osvoji naslov prvaka, velika je stvar to što Hrvatska ima jednog igrača u takvom finalu. U subotu ćemo u Lisabonu gledati uzbudljivu utakmicu', zaključio je Sammir, koji na pitanja o bračnom statusu nije želio odgovarati.

Ako je suditi po Sammirovim riječima, prelazak iz Dinama u Getafe donio mu je jako puno dobra. A kada je Sammir u kontinuitetu, posvećen isključivo nogometu, mogućnosti su mu velike. A sigurni smo da je to shvatio i izbornik Kovač, koji je Sammira pozvao u reprezentaciju - iako se Mamićev 'filho' više ne treba 'prodavati'.