NE ODUSTAJE

Sammir, najpoznatiji Dinamov bećar, ima novi klub; sam se pohvalio gdje je završio

01.02.2019 u 19:38

Bionic
Reading

Jorge Sammir Cruz Campos (31), kontroverzni brazilski nogometaš, koji je igrao i za hrvatsku reprezentaciju, pronašao je novi klub, a to je drugoligaš iz njegove domovine

Jorge Sammir Cruz Campos (31), kontroverzni brazilski nogometaš, koji je igrao i za hrvatsku reprezentaciju, pronašao je novi klub, a to je drugoligaš iz njegove domovine Sport Recife Sammir još nije završio s profesionalnim nogometom. Na društvenoj mreži pohvalio se kako je novi član brazilskog Sport Recifea nakon što mu je završio ugovor s kineskim Wuhanom.

Brazilca hrvatskoj javnosti nije potrebno posebno predstavljati, jer je upravo u hrvatskoj ligi ostavio najdublji trag dok je osam sezona igrao u dresu Dinama, u koji je došao u rujnu 2007., a napustio ga u siječnu 2014. kao njegov najuspješniji igrač u povijesti s 15 trofeja (sedam prvenstava, pet Kupova, i dva Superkupa).

  • +5
Brazilski nogometaš Sammir Izvor: Pixsell / Autor: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Upisao je i sedam nastupa za hrvatsku reprezentaciju za koju je upisao i minutažu na SP-u njegovom rodnom Brazilu 2014.

Znao je odigrati velike utakmice u 'modrom' dresu, ali pamtit će se i zbog noćnog života u Zagrebu. Bio je pravi bećar kojeg ni novčane kazne nisu mogle zaustaviti da uživa u provodima.

Poslije Dinama je završio u Getafeu pa nakon sezone i pol sreću potražio u Kini. Sada je opet u Brazilu, a vidjet ćemo koji će se Sammir pojaviti na terenu, onaj koji može odigrati na vrhunskoj razini ili onaj koji kao da je maloprije iz noćnog kluba uskočio u kopačke.