milijunske kupovine

Šamaranje velikana: Real doveo Ceballosa, Barca potpisala Semeda

14.07.2017 u 14:41

Bionic
Reading

Prijelazni rok traje već dva tjedna, ali najveći se klubovi tek 'zagrijavaju'. Španjolski divovi Barcelona i Real Madrid objavili su imena svojih posljednjih pojačanja na kojima se nije štedjelo

Real Madrid doveo je iz Betisa mladog španjolskog reprezentativca, 20-godišnjeg veznjaka Danija Ceballosa koji je potpisao ugovor na šest sezona.

'Ceballos će se priključiti momčadi na pripremama u SAD-u', navedeno je u priopćenju kluba iz Madrida.

Ceballos dolazi u Real dva dana nakon što ga je napustio ofenzivni veznjak James Rodriguez, a konkurirati će za mjesto u momčadi hrvatskim reprezentativcima Mateu Kovačiću i Luki Modriću. Ceballos je ovoga ljeta igrao za španjolsku U-21 reprezentaciju koja je u finalu Europskog prvenstva izgubila od Njemačke, ali je on dobio nagradu za Najboljeg igrača cijelog turnira! On je nakon lijevog bočnog Thea Hernandeza (19) i stopera Jesusa Valleja (20) treći novi igrač u španjolskom prvaku za iduću sezonu čime je Real Madrid pomladio momčad razmišljajući o budućnosti.

'Kraljevi' su Ceballosa doslovno 'oteli' Barceloni ispred nosa. Sevilla je za njega tražila 15 milijuna eura, Barca je bila spremna platiti, ali se u borbu uključio Real koji je ponudio 18 milijuna eura. I Ceballos je završio u Madridu.

No, ne miruje ni Barca. Katalonci su dogovorili dolazak desnog beka Benfice i portugalske reprezentacije Nelsona Semeda (23). Portugalac će potpisati petogodišnji ugovor s Barcelonom, a cijeli je transfer težak 'okruglo' 30 milijuna eura! Barcelona se za Semeda odlučila nakon što im je Arsenal odbio prodati Hectora Bellerina...