ususret finalu

Salahova odluka zbog koje izgledi Liverpoola itekako rastu

25.05.2018 u 17:01

Bionic
Reading

Najefikasniji igrač engleske nogometne lige, Mohamed Salah, donio je važnu odluku uoči utakmice finala Lige prvaka (subota 26. svibnja, Kijev, 20.45 sati)

Egipčanin Mohamed Salah u svojoj premijernoj sezoni za 'redse' zabio je 44 gola i jasno je da u momčadi Jürgena Kloppa ima veliku ulogu.

No, s obzriom da je Salah po vjeroispovijesti musliman, a sada je vrijeme ramazana, mnogi navijači Liverpoola s nestrpljenjem su čekali odluku hoće li postiti i uoči samog finalnog ogleda.

  • +8
Liverpool - Roma, 1. utakmica polufinala Lige prvaka, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Peter Byrne/Press Association/PIXSELL

Naime, u vrijeme ramazana, islamskim je vjernicima od zore do zalaska sunca zabranjeno konzumiranje bilo kakve hrane, pića (uključujući i vodu).

Iako je bilo najavljivano da će Egipćanin u subotu na teren istrčati nakon cjelodnevnog posta, to se ipak neće dogoditi jer Salah je još u četvrtak prekinuo post.

Salah tako zbog iznimnih tjelesnih napora ova tri dana ipak neće ispunjavati obvezu posta, a španjolskim medijima tu je vijest prenio fizioterapeut 'redsa' Ruben Pons.

'Namjeravao je postiti, ali se plan promijenio prethodnih dana. U četvrtak, petak i subotu neće postiti, tako da će potpuno spreman dočekati finale, a post će nastaviti već u nedjelju', rekao je Pons.

Salah će u finalnom duelu u Kijevu biti glavna prijetnja za Real Madrid koji će morati naći način kako ga zaustaviti, želi li stići do 13. nalsova u ovom natjecanju, odnosno do treće uzastopne 'kante'.

  • +31
Egipatski nogometaš Mohamed Salah Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia