PREDSTAVLJEN TONI GOLEM

S novim trenerom u Rudeš došla i nova energija: Ima par igrača Hajduka...

06.09.2023 u 14:43

Bionic
Reading

Tri dana nakon što su se Rudeš i Robert Prosinečki dogovorili oko sporazumnog raskida ugovora, klub sa zapadnog dijela Zagreba uspio je pronaći novo rješenje. Riječ je o 41-godišnjem Toniju Golemu, Splićaninu koji je još prije koji dan vodio juniorsku momčad Hajduka

'Dobrodošao, Toni. Imamo tešku situaciju u klubu što se tiče bodova. Razišli smo se s Robijem (op.a., Prosinečkim). Nažalost, to je tako u nogometu i u životu. Toni je mlad trener koji se želi dokazati. Iako se već i dokazao. Nama se već dokazao, a Toni to zna. Želimo mu puno sreće i da nam vrati vjeru u ostanak u SuperSport HNL-u', bile su riječi Josipa Šimunića, predsjednika NK Rudeš.

Inače, Toni Golem prije dolaska na klupu juniora Hajduka vodio je momčad Solina te je prošle sezone dva puta igrao protiv Rudeša. U jednoj je utakmici pobijedio, u drugoj izgubio te zna kadar igrača s kojima će sada loviti bodove.

'Poznajem skoro sve igrače, jer radio sam u Solinu godinu i pol. Osim toga, imam igrače koje sam vodio i u Slaven Belupu i Hajduku, poput Srbljinovića, Pasaričeka... Došao je sada i Šehić, tako da poznajem jako puno njih. Problema s adaptacijom na igrače neće biti', kaže Golem.

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Puno teži posao bit će osvajanje bodova. No momčad je i pod Robertom Prosinečkim igrala dobar i lijep nogomet.

'Gledao sam cijelu HNL ligu i sve utakmice. Rudeš je ostavio dobar dojam što se tiče igara. Nažalost, rezultati to nisu pratili. I svi se sjećamo utakmice protiv Osijeka, koja je u jednom scenariju otišla u krivom smjeru. Čak je i kod 3:2 mogla otići na 4:2, pa bi se osvojio možda bod, a možda i sva tri. Pa i u Puli je bilo jako dobrih pola sata. Samo nedostaje taj gol. Šteta je što se ta dobra igra nije potvrdila nekim bodom. Dojma sam da je bodovno stanje puno lošije nego što smo vidjeli na terenu. Iskreno, nisam pobornik nekog pouzdanja u sreću, ja mislim da na kraju sezone dođeš tamo gdje zaslužuješ biti, a ja sam došao s ciljem da Rudeš ne bude na zadnjem mjestu, gdje je sada. I stvarno mislim da se Rudeš može potući s ekipama koje su ispred njega tri, četiri mjesta. Ni po čemu nije lošiji od njih. I gotovo sam uvjeren da će sve to ići u dobrom smjeru.'

Iako je do okršaja s Lokomotivom ostalo još dosta vremena, neke stvari Golemu ipak smetaju.

'Evo, igra se već sedmo kolo, a momčadi još nisu kompletirane. Tako Lokomotivu napušta Kulenović, dolazi Brodić. Ekipe se slažu. Momčad Lokomotive znam, ostvarili su prvu pobjedu, ekipa teži nadigravanju, razvija mlade igrače, trenera Čabraju poznajem osobno. I jako ga cijenim. Hendikep za Rudeš je to što 36 kola igra u gostima, a posebno je to teško jer je došao iz drugog ranga natjecanja. Ali ne tražimo alibi, idemo se primiti posla. Imamo još 29 kola, što je praktički cijelo prvenstvo, 87 bodova je u igri. I zato nema smisla već sada pričati o tome tko će biti prvak, a tko ispasti.'

Najavio je Golem da se i u Rudešu razmišlja o mogućim dolascima igrača, a možda čak i iz redova Hajduka, odakle je on stigao.

'Ne mogu reći ni da ni ne. Ali našao bih par igrača koji bi nas mogli pojačati iz Hajduka. Vidjet ćemo. Razgovaramo s dosta igrača, neki čekaju da prođe prijelazni rok, pa da znaju hoće li naći kakav izdašniji angažman u inozemstvu. Tu smo, vrebamo, pregovaramo. I mi imamo veliki roster, ali moramo se ciljano pojačati na nekoliko pozicija i krenuti u bitku za bodove', zaključio je Golem.

Sažetak utakmice Rudeš - Gorica Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport
Standings provided by Sofascore