TRAŽI SE DOMAĆIN

Rusija povukla kandidaturu za SP 2022.

22.10.2010 u 20:43

Bionic
Reading

Ruski nogometni savez i službeno je povukao kandidaturu za organizaciju svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine, nakon što su prošlog tjedna Sjedinjene Američke Države odustale od kandidature za SP 2018. godine

Nakon američkog odustajanja u igri za Svjetsko prvenstvo 2018. godine ostale su četiri europske kandidature - Rusija, Engleska, zajedno Belgija i Nizozemska, te zajedno Španjolska i Portugal. Kandidati za Svjetsko prvenstvo 2022. godine su SAD, Australija, Japan, Katar i Južna Koreja.

Odluka o domaćinima SP-a bit će poznata 2. prosinca, a prije toga će Etička komisija Fife odlučiti hoće li netko od kandidata biti diskvalificiran zbog skandala sa kupovinom glasova.

Zbog sumnji da su tražili mito Nigerijac Amos Adamu i Reynaldo Temarii s Tahitija suspendirani su na mjesec dana, a u međuvremenu će istražni organi FIFA-e dokazati njihovu krivnju ili nevinost. Pod suspenzijom su i Tunižanin Slim Aloulou, Malijac Amadou Diakite, Ahongalu Fusimalohi iz Tonga, te Ismael Bhamjee iz Bocvane.