'MEDVJEDI' SLAVE ROĐENDAN

Rusi u Zagrebu jamče vrhunsku zabavu i spektakl

16.12.2011 u 17:08

Bionic
Reading

Dan uoči utakmice Medveščaka i Dinama u Ledenoj dvorani Doma sportova treneri i igrači obiju momčadi poručili su kako će igrati za gledatelje i kako treba očekivati spektakl u kojem pobjeda nije u prvom planu

DAMIR GOJANOVIĆ
Ulazak Medveščaka u KHL moguć je već i za sezonu, dvije, ovisno o financijama. Organizacijski smo već sad spremni, no pitanje budžeta je nešto sasvim drugo

Svoj pedeseti rođendan Medveščak proslavit će u uglednom društvu moskovskog Dinama. Kad je objavljena ta vijest ljubitelji hokeja na ledu nisu dvojili kako je uprava zagrebačkog kluba odradila fenomenalan posao. Ipak je riječ o ruskom velikanu, jednom od najboljih klubova na svijetu i čast koja je ukazana 'medvjedima' jednostavno se nije mogla propustiti. Karte su gotovo rasprodane i puna Ledena dvorana gledat će u subotu popodne spektakl kakav zapravo još nije viđen u Zagrebu.

Dinamo je nesumnjivo najskuplja momčad koja je ikad gostovala u Zagrebu, a Medveščaku će se sučeliti sa svim svojim zvijezdama.

'Mi smo došli odigrati dobru utakmicu, no ipak je riječ o prijateljskom susretu i puno toga ćemo podrediti zabavi gledatelja', kazao je kratko ruski trener Oleg Znarok najavljujući utakmicu na novinarskoj konferenciji održanoj tek sat vremena nakon slijetanja aviona na Pleso.

Sličnog su razmišljanja i dvojica najstarijih igrača, kapetan Aleksej Kudašov i nekadašnja velika NHL zvijezda Vjačeslav Kozlov koji u svom životopisu ima upisane 1182 utakmice za Atlantu, Detroit i Buffalo te ukupno 853 ostvarena boda (356 golova i 497 asistencija).

Iz zagrebačkog kuta na utakmicu su se osvrnuli predsjednik kluba Damir Gojanović, trener Marty Raymond, te igrači Alan Letang i Fank Banham. Sva četvorica su zahvalila i vodstvu KHL lige i moskovskog Dinama na dolasku u Zagreb te najavila spektakl na ledu.

'Bit će to na neki način All Stars utakmica, dakle igra neće biti podređena rezultatu nego zabavi. I Dinamo i mi nakon ovog susreta moramo nastaviti sa svojim ligaškim natjecanjima i zato neće biti prevelikih naprezanja. Osobno nemam ništa protiv ovakvih utakmica, ali samo dok je njihov broj vrlo mali. Nikad ne bih pristao igrati neki turnir u ovako kratkom vremenu', kazao je Raymond na tu temu.

Frank Banham kratko je bio član moskovskog Dinama u sezoni 2003/04, a u šest odigranih utakmica zabio je jedan pogodak i ostvario još jednu asistenciju. Prisjećajući se tih vremena naglasio je kako je već onda shvatio da su ruski hokejaši nevjerojatno talentirani.

'Bilo je to lijepo vrijeme, sjećam se dobro vremena u kojem sam bio član Dinama. Imaju izvrsne navijače, no ne tako dobre kao u Zagrebu. Igrao sam puno po Europi i znajte da ovakve publike nema nigdje osim u Zagrebu. Rusi će to lijepo iskustvo dobiti sutra.'

Utakmica je na rasporedu u 15 sati, i to zato što ruski hokejaši odmah nakon završetka susreta putuju nazad za Moskvu.