STVARNO LUDO

Rukometne majstorije; golovi koji su sve ostavili bez daha

02.05.2017 u 09:46

Bionic
Reading

Poznati su sudionici Final Foura rukometne Lige prvaka, a EHFtv je po običaju izabrao najljepše golove uzvratnih utakmica četvrtfinala

Na završni turnir u Kölnu plasirali su se Barcelona, PSG, Veszprem te, prvi put, Vardar. U odlučujućim četvrtfinalnim dvobojima nije nedostajalo atraktivnih poteza i golova, a dominirali su 'leteći' pogoci.

Na petoj poziciji je cepelin koji je s krila završio Gasper Marguč (Veszprem), a jednako atraktivan bio je i pogodak Alexa Dujšebajeva za Vardar, koji je 'doletio' pravovremeno kroz sredinu.

TOP 5 golova četvrtfinala rukometne Lige prvaka

Broj tri je asistencija Barcinog krila Victora Tomasa iz teške situacije za Jaspera Nöddesboa, kojeg na crti nisu zaustavila trojica Kielovih rukometaša.

Na drugom mjestu je 'bomba' Vardarovog Vuke Borozana s devet metara te ispod ruke suparnika, a na prvoj poziciji završio je gol Valentina Portea, koji je pucao okrenut leđima i u zraku poslije solo akcije.

Inače, mađarski Veszprem i francuski Paris Saint Germain su prvi polufinalni par rukometne Lige prvaka, a Vardar i Barcelona drugi, odlučio je ždrijeb Europske rukometne federacije u utorak. 

Finalni turnir se igra u Koelnu 3. i 4. lipnja. Od hrvatskih rukometaša na tom će turniru nastupiti vratar hrvatske rukometne reprezentacije Mirko Alilović te Marko Kopljar, članovi Veszprema, zatim Luka Stepančić koji igra za PSG i Luka Cindrić i Igor Karačić u dresu Vardara.  

Na putu do 'final foura' Makedonci su eliminirali Flensburg-Handewitt, Barcelona je bila bolja od Kiela, PSG od mađarskog Pick Szegeda, a Veszprem jer pobijedio Montpellier.