ZA OPORAVAK ČETIRI MJESECA

Rukometašu Hrvatinu slomljena noga

11.10.2009 u 11:28

Bionic
Reading

Riječkom rukometašu i hrvatskom reprezentativcu Mateu Hrvatinu slomljena je lijeva noga tijekom sinoćnjeg susreta RK Zameta i RK Buzeta koji je završio 28:28

Nesreća se dogodila u 55. minuti kada je protivnički igrač u naletu pao na Mateovu nogu. Klupski fizioterapeut imobilizirao je ozlijeđenu nogu te je pozvana Hitna pomoć. Prevezen je u KBC gdje je odmah podvrgnut operacijskom zahvatu.

'Fizioterapeut i ja bili smo u bolnici oko 22 sata. Liječnik nam je rekao da je Mateu pukla fibula te da ide na operaciju', rekao nam je Damir Čavlović, trener NK Zameta.

Dežurni liječnik na Odjelu za traumatologiju sušačke bolnice, dr. Hrvoje Štalekar, rekao nam je da je Hrvatinu odmah po primitku obavljen rendgen i CT te je ustanovljeno da se radi o prijelomu nožnog zgloba. Popucali su i ligamenti s unutarnje strane zgloba. Odmah je operiran, kosti su spojene pločicom i vijcima, nakon čega su krenuli sa šivanjem ligamenata. Pacijent je sada dobro i stabilno.

Teška ozljeda prekinula je vrlo uspješnu 29. godinu riječkog rukometaša. Kada ga je Lino Červar pozvao da bude članom hrvatske rukometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu 2009. i kada je debitirao u prvoj slavnoj sedmorici, zabivši tri gola, izjavio je da se osjeća kao da sanja san u kojem igra u kockastom dresu i poželio da što duže potraje. Kad je osvojio sjajno srebro na Svjetskom prvenstvu, san mu se nastavio.

Nakon kratkog igranja u najboljem hrvatskom klubu Zagreb CO, vratio se u riječki Zamet. U Rijeci se nedavno oženio i već je nekoliko utakmica odigrao zadovoljan u novoizgrađenoj dvorani Zamet.

Za njegov oporavak bit će potrebno najmanje četiri mjeseca, a dotad na poziciji lijevog krila Čalović ima Vučka.